Antena 3 CNN Actualitate Grădina Zoologică din Piatra Neamţ se închide. Cum au reuşit localnicii această premieră

Grădina Zoologică din Piatra Neamţ se închide. Cum au reuşit localnicii această premieră

Consiliul Local Piatra Neamţ a aprobat desfiinţarea Grădinii Zoologice, după ce majoritatea consilierilor şi-au dat acordul în şedinţă, iar în locul acesteia va fi amenjată o grădină publică.

Grădina Zoologică din Piatra Neamţ se închide. Cum au reuşit localnicii această premieră
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    30 Apr 2021   •   14:49

Primarul Andrei Carabelea a motivat proiectul de hotărâre prin faptul că actuala grădină zoologică nu oferă condiţiile necesare animalelor de acolo.

Primar: Actuala grădină zoologică nu oferă condiţii necesare animalelor

În plus, localnicii au fost impresionaţi şi de povestea ursoaicei Ina care, la şase ani după eliberarea din zoo, încă se învârtea pe loc, traumatizată de captivitate, potrivit oservatornews.ro. 

Aşa că primarul i-a consultat pe cetăţeni şi s-a ajuns la decizia de a desfiinţa locul.

În luna august, toate animalele de la Zoo Piatra Neamţ îşi vor schimba "casa". În timp ce unele vor ajunge în libertate, altele vor fi cazate în spaţii mai mari, pentru că au nevoie de mişcare.

Nu toţi localnicii au fost încântaţi de idee, unii spunând că grădina zoologică era un loc atractiv pentru copii.

O grădină publică, în locul grădinii zoologice

"Ne aducem aminte cum se învârtea într-un cerc foarte strâmt ursoaica Ina care a fost găzduită în închisoarea grădinii zoologice de la Piatra Neamț vreme de vreo 20 de ani. 

Acele imagini ne-au stârnit aceleași emoții pe care le-am trăit ca și copil, pe care le-am văzut și la copilul meu", spune Andrei Carabelea, primarul din Piatra Neamț.

Proiectul desfiinţării Grădinii Zoologice a fost votat de consilierii PNL, USR-PLUS, Pro România şi un consilier ALDE, în timp ce aleşii PSD, PMP şi un alt consilier ALDE s-au opus, după ce iniţial au solicitat amânarea votului pentru o altă şedinţă.
 

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close