Antena 3 CNN Actualitate Grădina Zoologica din Timișoara se închide! Animalele suferă din cauza condițiilor improprii, susține primarul

Grădina Zoologica din Timișoara se închide! Animalele suferă din cauza condițiilor improprii, susține primarul

Dominic Fritz, Primarul Municipiului Timișoara, a luat decizia de a închide Grădina Zoologică și spune că acolo nu au mai fost făcute investiții de mulți ani, iar animalele au avut deja de suferit pentru că nu au fost îngrijite la standarde europene: "Animalele nu mai pot trăi în aceste habitate în care nu s-a investit niciun leu, din 2014. Condițiile improprii de viață contribuie la deteriorarea sănătății lor."

Grădina Zoologica din Timișoara se închide! Animalele suferă din cauza condițiilor improprii, susține primarul
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    24 Noi 2020   •   16:50

“Vă amintiți că acum una, două luni au fost omorâți cangurii din zoo, pentru că avem probleme cu paza, și acum aveam acest cerb bolnav. Starea lui de sănătate nu este bună, este sub supraveghere medicală, diagnosticul este indigestie prin împăstare, adică s-a aglomerat hrană în stomac." a declarat Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, marți dimineața.

După câteva ore, acesta a revenit cu un mesaj pe pagina sa de socializare, prin care anunța că, din păcate, pentru cerbul bolnav nu s-a mai putut face nimic:

"Din păcate, cerbul de la zoo nu a mai putut să fie salvat. Am făcut o mică anchetă din care a rezultat că nu a fost vorba despre maltratarea sau neglijarea lui, ci de o boală de care suferea de 3 săptămâni. Animalele nu mai pot trăi în aceste habitate în care nu s-a investit niciun leu, din 2014. Condițiile improprii de viață contribuie la deteriorarea sănătății lor." a scris acesta.

Dominic Fritz: În niciun caz nu mai putem să ținem deschisă o grădină zoologică pentru divertisment, o grădină zoologică cu condiții improprii. Bunăstarea animalelor trebuie să primeze, iar scopul trebuie să fie unul educativ și unul de conservare.

Acesta a anunțat că în zilele următoare se va decide ce se întâmplă cu animalele de la Zoo și unde vor fi duse:

"Decizia mea este să închid Grădina Zoologică pentru modernizare. Acum organizăm această închidere pentru că nu o putem face peste noapte, trebuie să vedem unde relocăm animalele, dacă acestea pot rămâne în continuare să fie îngrijite aici. 

Luăm legătura cu orașele cu care suntem înfrățiți și care au un zoo modern, Szeged, Karlsruhe, Mulhouse, să ne ofere sprijin pentru realizarea de habitate noi și modernizarea celor existente, conform standardelor europene. Vom lucra la un concept de dezvoltare care să răspundă și la întrebarea care este obiectivul unui zoo în secolul 21."

Din păcate, cerbul de la zoo nu a mai putut să fie salvat. Am făcut o mică anchetă din care a rezultat că nu a fost...

Posted by Dominic Fritz on Tuesday, 24 November 2020

Trei câini au omorât toți cangurii de la Grădina Zoologică Timișoara 

Totul s-a întâmplat într-o noapte, in luna septembrie, după ce câinii, despre care reprezentanții Grădinii Zoologice au precizat că nu ar fi maidanezi, au reușit să intre neobservați în parc, iar apoi în interiorul țarcului în care se aflau cangurii. Cei șase canguri nu au avut unde să fugă și au fost uciși de cei trei câini.

 

×
Subiecte în articol: gradina zoologica Timișoara
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close