Antena 3 CNN Actualitate Greșeala care duce la anularea certificatelor de naștere, căsătorie și deces. Noua lege a intrat deja în vigoare

Greșeala care duce la anularea certificatelor de naștere, căsătorie și deces. Noua lege a intrat deja în vigoare

Plastifierea certificatelor de stare civilă (naștere, căsătorie și deces) a fost interzisă oficial în România. Potrivit unei legi care a intrat în vigoare pe 2 mai, persoanele care fac asta își anulează automat documentele.

Greșeala care duce la anularea certificatelor de naștere, căsătorie și deces. Noua lege a intrat deja în vigoare
Sursa foto: Pixabay
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Mai 2022   •   14:17

Schimbarea este consemnată în Legea nr. 105/2022, care modifică Legea nr. 119/1996 cu privire la actele de stare civilă. Și modificarea sau completarea fără drept a certificatelor de stare civilă sunt prevăzute de lege ca fapte care anulează documentele.

Nulitatea acestor documente va fi constatată de către ofițerii de stare civilă, funcționarii din cadrul direcției de evidența populației sau din cadrul serviciilor publice comunitare de evidență a persoanelor ori ofițerii de stare civilă din cadrul misiunilor diplomatice și oficiilor consulare de carieră ale României.

Plastifierea reprezintă acoperirea documentelor în format tipărit cu un strat de plastic protector.

Citește și: Certificat de naștere 2022. S-au schimbat regulile privind actele de stare civilă | În cât timp se va elibera

 

×
Subiecte în articol: certificat casatorie nastere deces lege
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close