Antena 3 CNN Actualitate Greva generală continuă cu aproape 87% dintre angajații din învățământ

Greva generală continuă cu aproape 87% dintre angajații din învățământ

Greva din învățământ continuă, au anunțat marți seară, cele două mari confederații sindicale.

Greva generală continuă cu aproape 87% dintre angajații din învățământ
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Iun 2023   •   22:10

Federaţiile sindicale din Educaţie au spus că procentul membrilor de sindicat aflaţi în grevă este de 86,93, din totalul celor care au semnat referendumul pentru declanşarea acestei forme de protest.

"Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație "SPIRU HARET”, în urma centralizării făcute de sindicatele afiliate, în conformitate cu dispozițiile Legii 367/2022 privind dialogul social, a reieșit că astăzi 6 iunie 2023, au fost în grevă 134.007 de membri de sindicat, ceea ce reprezintă 86,93% din totalul membrilor care au semnat referendumul pentru declararea grevei.

Menționăm că procentele avansate astăzi de Ministerul Educației au fost raportate la totalul salariaților din învățământ, provocând confuzie în rândul membrilor de sindicat aflați în grevă.

Citește șiMinistrul Educației, Ligia Deca, mesaj de ultimă oră pentru părinții elevilor din clasele terminale

Solicităm Guvernului reluarea urgentă a negocierilor în interesul sistemului de învățământ", a anunțat un comunicat comun al celor două federații, semnat de președinții Simion Hăncescu și Marius Nisor.

La rândul său, ministrul Educației a explicat că procentele raportate astăzi sunt calculate în funcție de totalul personalului și totalul personalului didactic din învățământul preuniversitar, nu în funcție de numărul total al membrilor de sindicat.

"Procentele comunicate de Ministerul Educaţiei astăzi sunt calculate prin raportare la totalul personalului, respectiv la totalul personalului didactic din învăţământul preuniversitar, nu la numărul total al membrilor de sindicat.

Ministerul Educaţiei a solicitat şi a centralizat, în această perioadă, informaţii statistice privind întregul personal din unităţile de învăţământ, pentru o imagine de ansamblu asupra dinamicii din sistem, în contextul protestului personalului din unităţile de învăţământ preuniversitar", se arată într-un comunicat al ministerului.

×
Parteneri
Perioada care nu va mai fi luată în calcul la pensii
x close