Antena 3 CNN Actualitate Angajații Poștei Române renunță la grevă. Poştaşii vor primi majorări salariale, în două tranșe

Angajații Poștei Române renunță la grevă. Poştaşii vor primi majorări salariale, în două tranșe

Activitatea angajaților de la Poșta Română va fi reluată, a anunțat ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Gruia-Ivan.

Angajații Poștei Române renunță la grevă. Poştaşii vor primi majorări salariale, în două tranșe
Sursa foto: Agerpres
de Georgiana Adam    |    02 Apr 2024   •   22:07

În urma negocierilor cu reprezentanții Poștei Române s-a ajuns la o formă finală a contractului de muncă, iar activitatea angajaților va fi reluată miercuri.

”După zeci de ore de negocieri s-a ajuns la o formă finală a Contractului colectiv de muncă dintre sindicatul reprezentantiv și Compania Națională Poșta Română, un contract colectiv de muncă care trebuia să fie semnat acum 114 zile”, a declarat, marți seara, Bogdan Gruia-Ivan, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

Acesta mai spune că varianta noului contract prevede creșteri salariale în două tranșe pentru angajați.

”Am stabilit clar care sunt drepturile nediscrimatorii ale fiecărui angajat al CN Poșta Română, iar mai mult s-a stabilit în comun acord o creștere salarială care se apropie oarecum de ceea ce a solicitat sindicatul, într-o medie cuprinsă între 350 și 370 de lei net, în două tranșe”, mai spune Bogdan Gruia-Ivan.

Surse au declarat pentru Antena 3 că majorarea va fi de 369 lei net, în două tranșe.

Miercuri, contractul colectiv de muncă va fi înregistrat la ITM, moment în care conflictul se consideră închis ”și se va relua activitatea la Poșta Română”.

”În calitatea de reprezentant al acționarului majoritar, în speță Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării am un interes foarte clar și specific ca cei 21.500 de angajați ai Poștei Române să șite că au predictibilitate atunci când vorbim despre salariile lor, iar în același timp oamenii de acasă, pensionarii, persoanele care așteaptă diverse prestații, să aibă garanția că o să le primească la timp”, a mai spus ministrul.

Angajații Poștei au fost luni în grevă generală.

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close