Antena 3 CNN Actualitate Guvernul asigură populaţia că nu vor fi probleme cu aprovizionarea cu gaze | Nicolae Ciucă: "Depozitele de gaze sunt la un procent de 70%"

Guvernul asigură populaţia că nu vor fi probleme cu aprovizionarea cu gaze | Nicolae Ciucă: "Depozitele de gaze sunt la un procent de 70%"

Guvernul României a dat asigurări, astăzi, că nu vor fi probleme cu aprovizionarea cu gaze a populaţiei, în această iarnă.

de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Aug 2022   •   13:56

Măsurile pe care Executivul ar trebui să le ia pentru a combate preţurile uriaşe la energie nu au fost făcut încă publice şi ar trebui aprobate de Guvern până pe 1 septembrie.

Tot atunci, Guvernul urmează să aprobe noi soluţii pentru ca preţul curentului şi gazului să scadă în această iarnă.

Marcel Ciolacu, şeful PSD, a declarat în exclusivitate la Antena 3, că preţurile vor rămâne plafonate pentru populaţie la curent şi gaze până în 2025.

"Continuăm să înmagazinăm gaze în depozitele proprii şi am reuşit să atingem un procent de 70%, ceea ce este foarte încurajator pentru realizarea obiectivului, astfel încât să ne asigurăm că avem cantităţile de gaz necesare pentru iarna 2022-2023", a declarat, astăzi, premierul Nicolae Ciucă, în şedinţa de Guvern.

Totodată, Virgil Popescu, ministrul Energiei, a declarat că în acest moment nu există probleme cu intrarea de gaze naturale în România.

"Fluxurile de intrare de gaze naturale în România sunt în parametri normali, nu există probleme cu intrarea sau cu aprovizionarea cu gaze naturale în acest moment. Sigur, pot să existe situaţii punctuale în piaţă care ar trebui sesizate şi cei care trebuie să vegheze asupra pieţei de gaze naturale să ia decizii de verificare", a declarat Virgil Popescu.

×
Subiecte în articol: gaze Nicolae Ciucă Virgil Popescu
Parteneri
Avertismentul unei bănci din România: ”Puteți rămâne fără bani!”
x close