Antena 3 CNN Actualitate Guvernul înființează "Observatorul laptelui" cu care va monitoriza piaţa laptelui şi a produselor lactate

Guvernul înființează "Observatorul laptelui" cu care va monitoriza piaţa laptelui şi a produselor lactate

Guvernul înființează "Observatorul laptelui", o modalitate prin care Ministerul Agriculturii va monitoriza prețul la care se vinde litrul și va transmite datele Comisiei Europene.

Guvernul înființează "Observatorul laptelui" cu care va monitoriza piaţa laptelui şi a produselor lactate
Sursa foto: getty images | deimagine
de Ştefan Petrică    |    11 Feb 2023   •   13:15

Potrivit ultimelor statistici, începând din luna octombrie a anului trecut, vânzările laptelui și produselor lactate au tot scăzut, în timp ce prețurile au tot continuat să crească.

Totodată, au început să se importe din ce în ce mai multe produse ieftine din Uniunea Europeană, fapt ce a pus la pământ fermierii români.

Pentru a gestiona această criză a lactatelor, soluția Executivului este înființarea unui "Observator al laptelui", structură care va funcționa la nivelul Ministerului Agriculturii.

Acesta va monitoriza piața produselor lactate.

Citeşte şi: Fermierii români, apel de urgenţă către autorităţi să interzică importul de lapte din Ucraina

Concret, va ține cont de prețul acestora, dar și efectivele de animale. Aceste date vor fi transmise mai departe către Comisia Europeană.

Totodată, actul normativ conține și anumite sancțiuni care vor fi monitorizate de autorități precum, Autoritatea Națională pentru Siguranța Alimentelor, ANPC, dar și Ministerul Agriculturii.

×
Subiecte în articol: solutii guvernul Romaniei criza laptelui
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close