Antena 3 CNN Actualitate Guvernul a analizat datele meteo, va fi emis Cod galben de "fenomene meteo periculoase"

Guvernul a analizat datele meteo, va fi emis Cod galben de "fenomene meteo periculoase"

Guvernul a analizat datele meteo, va fi emis Cod galben de "fenomene meteo periculoase"
Sursa foto: Foto: Intact Images
de N.B.    |    01 Feb 2012   •   17:18

Mai multe judeţe ale ţării vor intra sub incidenţa unui Cod galben de "fenomene meteo periculoase", emis de meteorologi. Avertizarea va rămâne în vigoare cel puţin până vineri la prânz, informează Mediafax.

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a prezentat Guvernului o informare privind situaţia meteo şi perspectivele pentru zilele următoare, concluzia fiind că este necesar să fie emis cod galben de "fenomene meteo periculoase". Astfel, va fi menţinut şi joi Codul portocaliu pentru ger, tot joi urmând să fie emis Cod galben pentru fenomene meteorologice periculoase (vânt, ninsoare viscolită).
   
"Avertizarea va fi valabilă, cel mai probabil, începând de vineri la prânz. În cazul în care joi se vor înregistra precipitaţii sub formă de ploaie şi lapoviţă, va fi emisă atenţionare de polei", transmite Guvernul. 

În acest context, Executivul a anunţă că a decis suplimentarea cu un milion de lei, din Fondul de rezervă, al bugetului Ministerului de Interne, pentru asigurarea combustibilului aferent intervenţiilor în perioada următoare şi necesar pentru structurile din subordine, precum Jandarmerie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Poliţie, Poliţia de frontieră.
   
La începutul acestei săptămâni, meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu de ger, valabilă până vineri, 3 februarie, pentru Moldova, Muntenia, Oltenia, Transilvania, Maramureş şi Dobrogea, unde temperaturile minime vor fi, în general, între -27 şi -17 grade.

VEZI PROGNOZA METEO PENTRU URMĂTOARELE ZILE:

JOI (2 februarie)
Deşi valorile termice vor fi în creştere, în special cele din cursul nopţii, vremea se va menţine deosebit de rece, geroasã dimineaţa şi noaptea în majoritatea regiunilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între -14 şi -4 grade, iar cele minime între -20 şi -10 grade, uşor mai coborâte în depresiuni şi în nordul Moldovei, dar şi mai ridicate pe litoral. Cerul va fi mai mult noros şi va ninge în sud-vestul şi sudul ţãrii şi pe arii restrânse în rest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în sudul Banatului, Muntenia, Dobrogea şi pe crestele montane. Presiunea atmosferica nu va avea variaţii semnificative.

VINERI (3 februarie)
Deşi temperaturile vor continua sã creascã, vremea va fi deosebit de rece, geroasã noaptea şi dimineaţa în special în jumãtatea de nord a ţãrii. Cerul va fi mai mult noros şi va ninge în toatã ţara, dar cu precãdere seara şi noaptea în regiunile sudice, izolat mai abundent. În extremitatea de sud-est a ţãrii, treptat, precipitaţiile se vor transforma în lapoviţã sau ploaie şi se va depune polei. Vântul va avea intensificãri în Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei şi trecãtor în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între -12 şi -6 grade, iar cele minime între -18 şi -8 grade, mai ridicate atât ziua cât şi noaptea în Dobrogea.

SÂMBĂTĂ (4 februarie)
Vremea va fi închisã şi va ninge temporar în toatã ţara, izolat mai abundent, iar în sud-estul teritoriului vor mai fi posibile şi precipitaţii mixte cu depunere de polei. Vântul va continua sã prezinte intensificãri în sud-est, dar şi la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -14 şi -4 grade, iar cele minime se vor încadra în general între -16...-6 grade, mai ridicate în continuare pe tot parcursul intervalului în Dobrogea.

Pentru informaţii complete despre starea vremii, accesaţi site-ul meteoplus.ro.

×
Parteneri
Meteorologii au anunțat cât va ține frigul în România!
x close