Antena 3 CNN Actualitate Ședintă solemnă de guvern la Cetatea Alba Iulia

Ședintă solemnă de guvern la Cetatea Alba Iulia

Ședintă solemnă de guvern la Cetatea Alba Iulia
29 Noi 2018   •   08:32

UPDATE Premierul Viorica Dăncilă a susținut un discurs în Sala Unirii din Alba Iulia. Premierul a spus ce se va discuta în ședința solemnă și ce măsuri va adopta Guvernul în perioada următoare. 

„Dragi români,

E o onoare să fim astăzi la ședința solemnă organizată pentru a celebra Ziua Națională a României și Centenarul Marii Uniri. Sala Unirii, în care ne aflăm, un simbol și un templu al României Mari, unde s-a hotărât și s-a semnat actul Marii Uniri. Este locul în care oamenii simt cu adevărat mândria de a fi român.

Actul unirii de acum 100 de ani a fost posibil datorită împrejurări istorice pe care conducătorii țării de la acea vreme au știut să le valorifice pentru binele României. Acei conducători nu au avut numai înțelpciune politică și talent duplomatic, ci au venit și cu o viziune pentru România Mare. Avem privilegiul istoric de a fi miniștri ai Guvernului României în momentul aniversării a 100 de ani de la Marea Unire, proclamată aici, la Alba Iulia. În plan simbolic, e probabil cel mai emoționant moment al mandatului nostru. Vom continua să punem în aplicare politici publice în serviciul țării și în beneficiul cetățeanului, să arătăm copiilor și urmașilor noștri că avem capacitatea să le lăsăm o Românie demnă, prosperă, mai unită și mai puternică. Ședința simbolică a Guvernului e un moment de mare însemnătate pe care îl trăim cu toții aici, la Alba Iulia, nu doar pentru a celebra, ci pentru a ne gândi și la viitor”, a afirmat premierul. 

Citiți și Decizii importante luate în ședința solemnă de la Alba Iulia. Viorica Dăncilă: Aprobăm o creștere semnificativă a indemnizațiilor

UPDATE Premierul și ceilalți miniștri au depus o coroană de flori la statuia lui Mihai Viteazu. 

UPDATE Miniștrii din Guvernul Dăncilă au ajuns la Cetatea Alba și asistă la intonarea imnului național.  

UPDATE Premierul și miniștrii din Cabinetul Dăncilă intră în Catedrala Ortodoxă de la Alba Iulia. A venit în urmă cu puțin timp și delegația oficială a Guvernului. 

UPDATE Premierul Viorica Dăncilă şi membrii Cabinetului său au ajuns, joi, la Monumentul Unirii din Alba Iulia.

"Mă bucur că Guvernul României şi-a pus amprenta pe acest monument care va dura peste ani şi care este inaugurat chiar acum, la o sută de ani de la Marea Unire. Este un lucru foarte bun", a spus Dăncilă.

Știre inițială

Guvernul Dăncilă se reuneşte în această dimineaţă într-o şedinţă extraordinară la Alba Iulia, în Sala Unirii. 

Întâlnirea este dedicată celebrării Zilei Naţionale a României în anul Centenarului Marii Uniri. Premierul va ajunge şi la Monumentul Unirii şi va avea o întrevedere cu Arhiepiscopul Ortodox de Alba Iulia.

Dincolo de întâlnirile pe care le va avea premierul la Alba Iulia, premierul va vizita și monumentul Unirii și monumentul lui Mihai Viteazu, dar cel mai important al zilei va fi ședința de guvern, programată pentru la ora 10.30, în Sala Unirii. 

×
Subiecte în articol: guvernul dancila sedinta Alba Iulia
Parteneri
Avertizare meteo ANM de ploi și vijelii în România!
x close