Antena 3 CNN Actualitate Guvernul Grindeanu, amenințat cu noi proteste

Guvernul Grindeanu, amenințat cu noi proteste

Guvernul Grindeanu, amenințat cu noi proteste
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
03 Mai 2017   •   19:56

Radu Tudor a prezentat, la emisiunea ”Punctul de Întâlnire”, de la Antena 3, imagini din Piața Victoriei din Capitală, unde mai multe persoane au ieși în semn de protest față de amendarea proiectului legii grațierii în Comisia juridică a Senatului.

Și la Brașov au ieșit oamenii în stradă. Aproximativ 30 de persoane protestează, începând cu ora 18.00, în faţa Prefecturii Braşov, după votul senatorilor juriști.

Senatorii jurişti au votat miercuri un amendament prin care se graţiază persoanele condamnate pentru mai multe fapte de corupție, între care și luare de mită, dare de mită și trafic de influenţă. 

Grindeanu: Nu susțin amendamentele votate de senatorii juriști la Legea grațierii

Demersul senatorilor juriști l-a nemulțumit pe premierul Sorin Grindeanu, care a declarat că nu sprijină amendamentele aduse legii grațierii.

"Am mai spus-o şi o repet: Guvernul susţine legea graţierii în forma propusă iniţial. Amendamentele adoptate astăzi de Comisia juridică a Senatului, referitor la graţierea faptelor de corupţie, nu au susţinerea Executivului", a scris Grindeanu pe Facebook. 

Infracţiuni contra vieţii, contra justiţiei şi traficul de persoane - EXCEPTATE de la graţiere

Senatorii jurişti au stabilit miercuri o parte dintre infracţiunile care vor fi exceptate de la graţiere, pornind de la principiul potrivit căruia faptele comise cu violenţă nu pot fi graţiate. 

Astfel, nu vor beneficia de graţiere condamnaţii cărora li s-au aplicat pedepse pentru infracţiunile prevăzute de art. 188 - 205 din Noul Cod penal, precum infracţiunile contra vieţii, contra integrităţii corporale sau sănătăţii sau pentru lipsirea de libertate în mod ilegal. 

De asemenea, nu beneficiază de graţiere cei condamnaţi pentru infracţiunile prevăzute la art. 207 - 216 indice 1 Cod penal, adică cele referitoare la şantaj, hărţuire, trafic de persoane, trafic de minori, exploatarea cerşetoriei. 

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close