Antena 3 CNN Actualitate Protest spontan la Brașov, după amendarea în Senat a proiectul legii graţierii

Protest spontan la Brașov, după amendarea în Senat a proiectul legii graţierii

Protest spontan la Brașov, după amendarea în Senat a proiectul legii graţierii
Sursa foto: Foto: Antena 3.ro
03 Mai 2017   •   19:23

Aproximativ 30 de persoane protestează miercuri, începând cu ora 18.00, în faţa Prefecturii Braşov, după adoptarea de către Comisia Juridică a Senatului a unor amendamente la proiectul legii graţierii, scrie Agerpres.

Oamenii prezenţi la protest, care este unul spontan, poartă pe braţ banderole galbene cu înscripţia #REZIST. 

"La fel cum s-a întâmplat şi cu OUG nr. 13, probabil că încearcă în acest moment sistemul acela cu "broasca fiartă de vie", adică uşor, uşor modifică anumite lucruri, pas cu pas, pentru ca noi să nu ne dăm seama. Eu - şi pare-se mai multă lume din Braşov - nu putem accepta acest lucru şi am ieşit în stradă. Vom continua să ieşim şi suntem conştienţi că votul din Senat nu este unul final. Camera Deputaţilor este decizională, dar vrem să dăm acest semnal cum că România este în continuare trează şi va ieşi în stradă împotriva corupţiei", a declarat Radu Hossu, organizator al protestului. 

Acesta a precizat că următoarea acţiune în stradă va fi sâmbătă, la care se aşteaptă ca numărul participanţilor să fie mult mai mare. 

Senatorii jurişti au votat miercuri un amendament prin care se graţiază peroanele condamnate pentru luare de mită, dare de mită, trafic de influenţă. 

Senatorul PMP Traian Băsescu a propus să fie graţiată luarea de mită, explicând că mulţi oameni politici sunt acuzaţi atât de această infracţiune, cât şi de cea de abuz în serviciu pentru fapte săvârşite în campanii electorale, "când toate partidele s-au finanţat ilegal". 

×
Parteneri
Este Ziua mondială a râsului | Beneficiile terapiei prin râs, pentru sănătate
x close