Antena 3 CNN Actualitate Guvernul pregătește pentru miercuri OUG pe Legea RCA. PSD acuză Guvernul de complicitate la scandalul cu transportatorii

Guvernul pregătește pentru miercuri OUG pe Legea RCA. PSD acuză Guvernul de complicitate la scandalul cu transportatorii

Guvernul pregătește pentru miercuri OUG pe Legea RCA. PSD acuză Guvernul de complicitate la scandalul cu transportatorii
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
13 Sep 2016   •   19:06

Senatorul PNL Mario Oprea a afirmat, în emisiunea ”La ordinea zilei”, de la Antena 3, că Guvernul Cioloș va da miercuri o ordonanță de urgență prin care pune în aplicare toate modificările în Legea RCA, votate astăzi în Senat.

Plenul Senatului a votat, marţi, proiectul de lege iniţiat de PSD privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule.

Principalele modificări pe Legea RCA se referă la tariful de referinţă al poliţelor de asigurare. Astfel, contractul RCA se va stabili pe baza tarifului de referinţă, care va fi respectat de către toate firmele asiguratoare. În plus, Cartea verde se va plăti doar de către cei care părăsesc ţara.

Propunerea legislativă mai prevede că vârsta nu va mai fi un criteriu pentru stabilirea preţului poliţei RCA. De asemenea, service-urile vor fi obligate să asigure toate reparaţiile unui autoturism asigurat (VEZI aici mai multe modificări)

Mario Oprea a afirmat că liberalii cer demiterea conducerii ASF, ”care avea puterea să rezolve problemele transportatorilor, însă nu a reușit să găsească o variantă pe care să o sugereze parlamentului sau Guvernului atâtea luni de zile”.

Guvernul Cioloș, complice în scandalul RCA

Pe de altă parte, senatorul PSD Mihai Fifor a afirmat că Guvernul Cioloș este complice în scandalul RCA, prin faptul că nu a dat un punct de vedere necesar la inițiativa legislativă care a fost votată astăzi în Senat.

”Am făcut toate diligențele până la finele sesiunii parlamentare și începerea vacanței parlamentare. De îndată ce depui un proiect la una dintre camere, durează 30 de zile până când obții un aviz de la consiliul legislativ și încă 60 de zile în care ești obligat să aștepți punctul de vedere al Guvernului. Nici până astăzi Guvernul nu a dat un punct de vedere”, a spus Mihai Fifor, arătând că mulți dintre liberali au boicotat proiectul legislativ al PSD tocmai pentru a da greutate ordonanței de urgență ”copy paste” pregătită de Guvern.

 

 

×
Subiecte în articol: radu tudor La Ordinea Zilei
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close