Antena 3 CNN Actualitate Legea RCA. Senatul a votat modificările propuse de PSD. PNL cere demisia directorului ASF

Legea RCA. Senatul a votat modificările propuse de PSD. PNL cere demisia directorului ASF

Legea RCA. Senatul a votat modificările propuse de PSD. PNL cere demisia directorului ASF
Sursa foto: Foto: pixabay.com
13 Sep 2016   •   18:30

Plenul Senatului a votat, marţi, proiectul de lege iniţiat de PSD privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule. În schimb, liberalii au susţinut că Guvernul urmează să dea o ordonanţă de urgenţă pe această temă, iar proiectul nu se mai impune şi au cerut demisia preşedintelui ASF, Mişu Negriţoiu, pentru modul în care gestionează criza asigurărilor, scrie news.ro.

Propunerea legislativă privind RCA a fost adoptată cu 74 de voturi pentru, 8 abţineri şi cinci voturi împotrivă. Raportul cu amendamente admise a fost adoptat de plen cu 73 pentru, 13 abţineri, 8 voturi împotrivă.

Principalele modificări pe Legea RCA se referă la tariful de referinţă al poliţelor de asigurare. Astfel, contractul RCA se va stabili pe baza tarifului de referinţă, care va fi respectat de către toate firmele asiguratoare. În plus, Cartea verde se va plăti doar de către cei care părăsesc ţara.

Propunerea legislativă mai prevede că vârsta nu va mai fi un criteriu pentru stabilirea preţului poliţei RCA. De asemenea, service-urile vor fi obligate să asigure toate reparaţiile unui autoturism asigurat.

Proiectul prevede că un contract RCA poate fi facut în rate, pe o perioadă şi mai mică (de exemplu, între 1 şi 3 luni).  Asiguratorul va fi obligat să achite paguba într-un termen stabilit de lege, în caz contrar li se va retrage licenţa. În plus, tractarea autovehiculului avariat va trebui să fie asigurată prin poliţa RCA.

Proiectul va ajunge în dezbaterea Camerei Deputaţilor, for decizional în acest caz. 

 

×
Subiecte în articol: Mişu Negriţoiu
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close