Antena 3 CNN Actualitate Rapoarte oficiale SRI: Susţinători Hamas, în România. Un student din Braşov a fost expulzat

Rapoarte oficiale SRI: Susţinători Hamas, în România. Un student din Braşov a fost expulzat

Serviciul Român de Informaţii au cerut expulzarea unui student palestinian, susţinător Hamas la Braşov. Curtea de Apel Bucureşti a decis că este indezirabil pentru 10 ani.

de Alina Tănase    |    Ioana Mircea    |    09 Oct 2023   •   12:18

Este vorba despre un tânăr născut în Fâșia Gaza, care a ajuns la Brașov ca student bursier al Universității Transilvania.

Potrivit informațiilor pe care SRI le-a strâns, acesta "se afla într-un proces avansat de radicalizare şi exista un potenţial mare să treacă la executarea de acte teroriste pe teritoriul României".

Cetățeanul palestinian era văzut ca un tânăr student inofensiv, care a ales să studieze în România. La momentul expulzării era student în anul II, locuia în căminul studențesc din Brașov și se angajase la o fabrică din oraş, unde lucra part-time.

Ceea ce au descoperit ofiţerii SRI, era cu totul alt profil. Tânărul a fost expulzat deja din țară.

Citeşte şi: Un israelian și-a văzut soția și fiicele răpite de Hamas într-un videoclip viral pe internet: "Situația nu arată bine"

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti l-au declarat indezirabil pentru 10 ani. Cazul acestui bărbat ar fi numai un exemplu. Surse din serviciile secrete de la București au spus pentru Gândul, că mai mulţi terorişti Hamas au fost identificați în ultima perioadă și pe teritoriul României, unii dintre aceștia aflându-se "în curs de radicalizare"

×
Subiecte în articol: Război în Israel student Brașov
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close