Antena 3 CNN Actualitate Guvernatorul din Harkov anunță victimele după bombardamentele rusești asupra civililor din oraș | O rachetă a lovit un apartament, un elicopter rus a fost doborât

Guvernatorul din Harkov anunță victimele după bombardamentele rusești asupra civililor din oraș | O rachetă a lovit un apartament, un elicopter rus a fost doborât

Bombardamentele rusești au ucis cel puțin 11 civili, luni, la Harkov. Alte câteve zeci de persoane au fost rănite.

Guvernatorul din Harkov anunță victimele după bombardamentele rusești asupra civililor din oraș | O rachetă a lovit un apartament, un elicopter rus a fost doborât
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    28 Feb 2022   •   17:51

Bilanțul a fost prezentat de guvernatorul regional Oleg Sinegubov, citat de AFP.

"Inamicul rus bombardează zone locuite din Harkov, unde nu există infrastructură critică, unde nu există poziții deținute de forțele armate (ucrainene). Drept urmare a bombardamentelor continue, nu putem apela la serviciile de urgență (...) Sunt, deocamdată, 11 morți și câteva zeci de răniți", a scris Sinegubov pe contul său Telegram

Atacurile cu rachete au avut loc în cea de-a cincea zi de la începutul invaziei ruse și la o zi după ce forțele ucrainene au respins armata rusă în acest al doilea cel mai populat oraș din Ucraina.

O informare anterioară, făcută de consiliul municipal din Harkov și citată de CNN, indica un singur civil decedat în urma bombardamentelor de luni și 31 de răniți,  dintre care 15 militari.

Luni, atacurile cu rachete au vizat zona rezidențială a cartierului Saltivka din nord-estul orașului, în apropierea unui supermarket.

Harkov pare o piatră de încercare pentru planurile lui Vladimir Putin în Ucraina.

De la începutul invaziei ruse, orașul a fost atacat aproape constant însă armata rusă nu a reușit să preia controlul aici.

Duminică, forțele ucrainene au respins un atac al rușilor asupra unui aeroport situat în apropiere.

Canalul Nexta a difuzat pe Twitter imagini despre care afirmă că reprezintă un elicopter militar rus doborât de ucraineni în regiunea Harkov.

Într-o altă secvență difuzată de Nexta, este înfățișat un apartament din oraș, după ce a fost lovit de un proiectil al armatei ruse.

Foto: bloc de locuințe din Harkov, afectat de tirurile din ultimele zile

×
Subiecte în articol: Harkov bombardamente
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close