Antena 3 CNN Actualitate Un nou hotel de cinci stele va fi inaugurat în București. Investitorul, aflat în topul celor mai bogați oameni din Israel

Un nou hotel de cinci stele va fi inaugurat în București. Investitorul, aflat în topul celor mai bogați oameni din Israel

În curând, un nou hotel de lux de cinci stele va fi inaugurat în București. O familie celebră va investi masiv pentru a transforma Palatul Oscar Maugsch în noua ”perlă” a Capitalei.

Un nou hotel de cinci stele va fi inaugurat în București. Investitorul, aflat în topul celor mai bogați oameni din Israel
Sursa foto: Arhivă Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    18 Dec 2023   •   20:07

Familia Dayan, aflată în topul celor mai bogate familii din Israel, pregăteşte consolidarea şi restaurarea monumentului istoric Palatul Oscar Maugsch, din centrul Capitalei, cumpărat în 2019 de la Banca Comercială Română (BCR).

Astfel, monumentul istoric va fi transformat într-un hotel de 5 stele, în urma unei investiţii estimate la 20 de milioane de euro.

Citește și: Când sunt aşteptaţi primii turiști la Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac

Clădirea istorică din Piaţa Universităţii a fost cumpărată la un preţ total la aproape 28 milioane de euro, suma tranzacţiei a depăşind cu aproape 40% valoarea de evaluare, care a fost de 20 de milioane de euro.

Dezvoltatorul imobiliar va mai investi încă 20 de milioane de euro în consolidarea, restaurarea şi recompartimentarea palatului, pentru a-l transforma într-un hotel de cinci stele.

Conform documentelor înaintate de investitor către autorități, hotelul va dispune de un total de aproximativ 157 camere, amenajate pe trei etaje şi mansardă.

La parter, curtea interioară dintre Corpurile A şi B va fi acoperită cu un luminator din sticlă, fiind transformată în lobby-ul de acces al hotelului.

De asemenea, la parter vor mai exista spații pentru restaurante, sală de evenimente, săli de meeting, iar la subsol va fi o zonă SPA, notează Profit.ro.


 

 

×
Subiecte în articol: hotel cinci stele palat bcr investitor
Parteneri
Misterul navei scufundate în Marea Neagră se adâncește
x close