Antena 3 CNN Travel Când sunt aşteptaţi primii turiști la Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac

Când sunt aşteptaţi primii turiști la Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac

Primele igluuri ale ediției cu numărul 17 a Hotelului de Gheață de la Bâlea Lac au fost finalizate, iar pe 22 decembrie sunt așteptați primii turiști.

Când sunt aşteptaţi primii turiști la Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac
de Diana Scarlat    |    18 Dec 2023   •   17:25

Anul acesta a mers mai greu procesul de construcție a igluurilor, din cauza temperaturilor prea ridicate, însă primele camere ale noului hotel de gheață au fost finalizate astăzi. În câteva zile va fi gata de a primi oaspeți Hotelul de Gheață construit deasupra lacului glaciar Bâlea, la o altitudne de peste 2.000 de metri. În fiecare an, hotelul are o temă, aleasă de inițiatorii acestui proiect de marketing turistic ce a fost conceput pentru promovarea României ca destinație turistică. Tema acestei ediții este „Art&Ice” - Artă și Gheață.

Printre cele mai importante evenimente care se vor organiza la noul hotel de gheață se numără lansarea cărții „Warhol After Warhol” (Warhol După Warhol), best seller internațional, publicat în 2023. La eveniment va fi prezent autorul cărții, criticul de artă și scriitorul Richard Dorment, dar și personajului principal al poveștii polițiste, Joe Simon, și alte personalități internaționale, inclusiv ambasadori și jurnaliști ai celor mai prestigioase trusturi de presă. În Hotelul de Gheață se va construi o cameră Andy Warhol, cu statuete de gheață dedicate cărții și momentului lansării. Lansarea este programată pentru sfârșitul lunii ianuarie.

Andy Warhol este considerat cel mai faimos artist american al secolului al XX-lea, iar povestea cărții pornește de la o anchetă reală, făcută chiar de autor, care scoate la lumină corupția și minciunile lumii artei și mistificarea proceselor de autentificare. Povestea cărții a-nceput într-o după-amiază târziu, în iarna lui 2003, când criticul de artă Richard Dorment a răspuns la un apel telefonic de la un străin - Joe Simon, un producător de film american și colecționar de artă care constatase că deținea două opere falsificate ale lui Warhol, în colecția sa sunt falși.

Împletind ancheta polițienească reală cu ficțiunea romanului polițist, din care ies la iveală atât personaje și situații reale, cât și fictive, autorul cărții descrie lupta acerbă dusă de cei implicați în strădania de a dovedi autenticitatea unei serii de picturi ale celui mai faimos artist american al secolului al XX-lea – Andy Warhol. „Warhol After Warhol” este o relatare fascinantă a conexiunii întunecate dintre bani, putere și artă, într-o îmbinare perfectă între povestea polițistă, istoria artei, memorii și drama din sala de judecată. Lansarea care va avea loc la Bâlea Lac pune România și pe harta internațională a culturii contemporane, fiind singurul eveniment de acest fel din Europa de est.

×
Supermarketul din România care oferă 60 de bani pe orice sticlă reciclată
x close