Antena 3 CNN Actualitate Ieşeanul care a distrus 27 de apartamente când a vrut să se sinucidă ar putea fi arestat preventiv

Ieşeanul care a distrus 27 de apartamente când a vrut să se sinucidă ar putea fi arestat preventiv

Ieşeanul care a distrus 27 de apartamente când a vrut să se sinucidă ar putea fi arestat preventiv
Sursa foto: Foto: chambersburgfire.com
16 Mar 2012   •   17:09

Bărbatul din comuna ieşeană Holboca, în locuinţa căruia a avut loc explozia soldată cu avarierea a 27 de apartamente la finele lunii februarie, a fost reţinut de procurori, urmând a fi prezentat judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă, informează Mediafax. Bărbatul este acuzat că a provocat în mod intenţionat deflagraţia.
   
Potrivit anchetatorilor, Dănuţ Bâtă, proprietarul locuinţei în care s-a produs deflagraţia, ar fi lăsat aragazul deschis în seara de 24 februarie, cu intenţia de a se sinucide.
   
Anchetatorii susţin că bărbatul ar fi scos siguranţele din tabloul electric, apoi s-a dus să se culce. A doua zi dimineaţă, el a mers în bucătărie, iar în momentul în care şi-a aprins o ţigară, s-a produs explozia.
   
"Pe numele lui Dănuţ Bâtă a fost întocmit dosar penal pentru distrugere prin incendiere. El va fi prezentat în faţa judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă", a declarat, vineri, presei, Irina Perjoiu, prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Judecăria Iaşi.
   
Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore de procurori, iar vineri după-amiază judecătorii vor decide dacă emit pe numele său mandat de arestare pentru 29 de zile.
   
În 25 februarie, un număr de 27 de apartamente dintr-un bloc din localitatea ieşeană Holboca au fost avariate în urma unei puternice explozii, cauzată de acumularea de gaze produsă într-unul dintre apartamentele imobilului.
  



×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close