Antena 3 CNN Actualitate Imagini de poveste cu una dintre cele mai mondene clădiri din Bucureşti. Primul Crăciun acasă la Miţa Biciclista

Imagini de poveste cu una dintre cele mai mondene clădiri din Bucureşti. Primul Crăciun acasă la Miţa Biciclista

Casa celebrei curtezane Miţa Biciclista s-a redeschis publicului, după 80 de ani. Acum, în prag de sărbători unul dintre locurile emblematice ale Bucureștiului, îţi încânta privirea cu decorații de poveste. Iată imaginile

Imagini de poveste cu una dintre cele mai mondene clădiri din Bucureşti. Primul Crăciun acasă la Miţa Biciclista
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Sebastian Boldea    |    12 Dec 2022   •   22:44

Casa Miţei Biciclista are 28 de camere şi se află în centrul Bucureştiului, în piaţa Amzei, aproape de reşedinţa de pe vreme a Brătienilor şi suficient de aproape încât să fie vizitată frecvent de regele Ferdinand.

În această perioadă festivă, micul palat a devenit "un reper al decorațiunilor de Crăciun, o atracție pentru bucureșteni și, mai ales, un exemplu despre cum se poate amenaja festiv o vitrină de local public și fațada unei clădiri istorice".

Este un manifest pentru frumusețea orașului, o alternativă la târgurile de Crăciun și o invitație la bucurie și comunitate”, spune Edmond Niculușcă, co-fondator La Mița Biciclista - Stabiliment Creativ. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Cine este Miţa Biciclista

Miţa Biciclista a fost o legendă a anilor 30 în lumea mondenă a vremii. Este, cum îi spune şi porecla, prima femeia care a mers pe bicicletă în Capitală şi era cunoscută ca fiind preferata multora dintre domnii momentului.

În ultimii ani, micul palat a trecut printr-un proces de restaurare şi repararea, iar cei care au lucrat au încercat să păstreze şi să recupereze cât mai mult din elementele inițiale.

Va fi din nou bal în București, acasă la Miţa Biciclista.

Un proces dificil, pentru că în perioada comunistă casa a trecut de la un ocupant la altul.

Casa celebrei curtezane Mița Biciclista se redeschide publicului, după 80 de ani.

Din 2023 vom găsi aici un mic cinematograf de artă, amenajat în mansarda în care Miţa Biciclista şi-a trăit ultimii ani din viaţă, cafenele, spaţii de expoziție şi braserie.

×
Subiecte în articol: Mița Biciclista cladire București
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close