Antena 3 CNN Actualitate ANTENA3.RO LIVE. Impactul florilor asupra psihicului - Cum ne fac viața mai frumoasă

ANTENA3.RO LIVE. Impactul florilor asupra psihicului - Cum ne fac viața mai frumoasă

Maria Coman și Denisa Rogowski ne ajută să aflăm care este impactul florilor asupra psihicului.

ANTENA3.RO LIVE. Impactul florilor asupra psihicului - Cum ne fac viața mai frumoasă
de Maria Coman    |    08 Oct 2020   •   15:25

E cel mai frumos anotimp cu cele mai frumoase flori, plus sezon de grădinărit prin ghivece și curți, e pandemie, deci încă stăm mult acasă și vom sta și mai mult peste iarnă, așa că la Antena3.ro LIVE a venit Denisa Rogowski să vorbească despre flori și, de ce nu, despre brazi. Serios vorbind, chiar e important, spun și psihologii, să ne facem viața mai frumoasă, mai ales că vremurile sunt complicate. 

Te ocupi doar de flori sau și de evenimente?

Mă ocup de organizarea evenimentelor, nu doar de flori. Sunt florist cu acte în regulă, am studiat, am făcut cursuri, am organizat evenimente în afara țării. Există un mare florist internațional, o urmăream de ani de zile pe Instagram, știam clar amprenta ei și am învățat de la ea. Tot urmărindo mi-am stabitlit ca target să ajung să o întâlnesc. Într-un final a venit în Europa și așa am cunoscut-o. 

Ce face ca buchetele tale să fie identificabile de toată lumea?

Îmi place să lucrez fără verdeață, doar cu flori, îmi plac nunațele pastelate. Aduc florile din Olanda, Kenya. Nu m-am gândit să cultiv flori, nu vreau să amestec lucrurile. 

Ce întrebi miresele? 

În primul rând mă interesează rochia, culoarea rochiei și modelul. Me interesează și locația nunții. Nu o să fac niciodată buchete de mireasă din trandafiri roșii, mi se pare urâți, îmi aduce aminte de nunta mamei mele. Am o problemă cu combinația asta.  

Cum alegi florile? 

În funcție de eveniment, de tematică. Este una dintre întrebările adresate mirilor, respectiv dacă sunt flori care și le doresc sau altele pe care nu vor să le vadă. Am făcut buchet de lăcrămioare și în decembrie. Nu am flori pe care le cresc acasă, am doar bambuși. Îmi plac foarte mult bambușii, le dau apă plată și am grijă să nu fie în soare. Plus că atrag energia pozitivă

Bambusul în feng shui atrage energia pozitivă și se spune că oferi un buchet din bambus în funcție de numărul de tupini. Fiecare număr semnifică ceva. Bambusul aduce noroc, câștiguri materiale, fertilitate și noroc în general, ca să acoperi toate lucrurile bune ar trebui să oferi 21 de tulpini, însemnă tot ce poate oferi bambusul. La 3 fire vorbim de noroc, la 5 fertilitate, la 7 noroc din punct de vedere financiar. 

Ce ai urmat la cursuri? 

Eu la fiecare eveniment improvizez pentru că ai fel și fel de cereri. Tot timpul trebuie să improvizezi, să contruiești. La fiecare eveniment a trebuit să improvizez, de exemplu o rochie de flori care să reziste 3 zile. Automat trebuie să le dat o sursă de apă, un burete și nu există suport în formă de rochie, trebuie să construiești.

Asta am învățat, plus să creez panouri florale și aranjamente florale 3D, adică pare că florile au rădăcina în acel burete. Florile trebuie să respire, să ai cel puțin 5 lungimi diferite penru 3D. Deasemenea am învățat cum să îmi vând produsele, să ajung la clienții la care doresc. Este un domeniu în care se fură ideile.

Ce greșeli ai făcut la început? 

Nu pot să zic că am făcut greșeli, sunt prea perfecționistă. Din cauza asta uneori mă enervez și creez atmosfera de stres în fața colegilor,dar față de clienți nu. M-am prezentat la o locație, prima cu care am colaborat și vedeam baloane, etc. Eu nu știam nimic, i-am spus cu ce mă ocup am întrebat dacă colaborează cu cineva. A spus că da, cu 11 milioane, eu am spus vă fac cu 9 milioane. M-au sunat luni să-mi spună că sâmbătă au nuntă, iar eu am început să plâng, nu știam nici măcare de unde iau helium. 

Ce înseamnă florile? 

O dată ce aduci florile din Olanda de exemplu, sunt foarte puține flori de sezon. Din Olanda se aduc în orice lună a anului. Bărbații de regulă cumpără trandafiri roșii. Mie îmi plac mult și arnajamentele florale mixte și de regulă sunt receptivi. Când intră în florărie și văd buchetele, sunt receptivi sugestiilor.  

Care a fost cea mai ciudată comandă? 

M-a sunat un bun client și mi-a spus vreau să ii fac o surpriză unei domne doctor, să îi duc un ierbar. Am zis sigur, facem, când vă trebuie? Poimâine a spus. Mi-am sunat colegii și au făcut un tablou din florile uscate. Sunt și comenzi pe care nu le pot onora. 

Cum a fost perioada pandemiei? 

A fost stresantă, nu au mai fost evenimente dar am vândut mult mai multe flori. Am oferit livrarea și am trimis flori acasă. Am vândut și foarte multe plante la ghiveci, a fost o nebunie și cu bujorii.

Ce plante ar trebui să avem în casă toamna-iarna?

Areca, cicasul, cactuși. Sunt oameni care nu cumpără cactuși din cauza faptului că au spini, iar dacă ai spini nu îți merge bine în viață. Există și superstiția cu garoafe, am avut o clientă care a iubit un buchet până când a aflat că una dintre florile din buchet este o garoafă. Când a aflat, nu a mai vrut buchetul. Sunt și foarte multe flori care aduc noroc: margaretele, macii. 

Cum este de sărbători? 

Este cea mai frumoasă perioadă a anului, este senzațional. Cred că anul acesta vom rămâne pe brazii cu zăpadă, este o cerere foarte mare

Antena 3 a lansat proiectul: “antena3.ro LIVE, cu Maria Coman”, un format săptămânal de interviuri exclusiv online, care va aborda temele momentului  şi le va analiza împreună cu cei în măsură să ofere răspunsuri.

×
Subiecte în articol: Maria Coman flori
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close