Antena 3 CNN Actualitate Impozit mai mic pe proprietăţi pentru o anumită categorie de români. Condiţiile pentru a beneficia de reducere

Impozit mai mic pe proprietăţi pentru o anumită categorie de români. Condiţiile pentru a beneficia de reducere

O propunere legislativă depusă la Parlament prevede impozit mai mic pe proprietăţi pentru o anumită categorie de români.

Impozit mai mic pe proprietăţi pentru o anumită categorie de români. Condiţiile pentru a beneficia de reducere
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Oct 2023   •   16:35

Persoanele care donează sânge de cel puţin trei ori, în cursul unui an calendaristic, ar putea beneficia de o reducere a impozitului pe clădiri şi teren, prevede o propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, depusă la Parlament.

Condiţia este ca donarea să fie făcută într-un spaţiu şi loc adecvat şi autorizat pentru această activitate.

Astfel, "donarea de sânge se realizează atât în cadrul centrelor de transfuzie sanguină judeţene şi al municipiului Bucureşti, cât şi în cadrul unităţilor mobile aparţinând centrelor de recoltare de sânge, dotate corespunzător, care se deplasează în vederea recoltării de sânge de la potenţialii donatori".

Citeşte şi: "La veniturile noastre este exagerat" | Buzunarele românilor ameninţate din nou. Lista primăriilor care cresc taxele locale

Proiectul permite ca fiecare autoritate deliberativă locală să fie liberă de a decide acordarea acestei reduceri pentru promovarea donării de sânge. De asemenea, reducerea se poate cumula cu bonificaţia de 10% stabilită prin hotărârea consiliului local, acordată pentru plata cu anticipaţie a impozitului pentru întregul an de către contribuabili, până la data de 31 martie a anului respectiv, şi este distinctă de aceasta.

Reducerea se aplică diferenţei rezultate în urma scăderii bonificaţiei din impozitul datorat, subliniază iniţiatorii.

Proiectul a fost depus la Senat, ca primă Cameră sesizată.

×
Subiecte în articol: impozit sange donatori de sânge
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close