Antena 3 CNN Actualitate Impozitarea bacşişului de la 1 ianuarie nu se aplică | Restaurantele nu au reuşit să îşi actualizeze softurile

Impozitarea bacşişului de la 1 ianuarie nu se aplică | Restaurantele nu au reuşit să îşi actualizeze softurile

Este haos în implementarea legislației privind bacșișul, pentru că nu toate restaurantele au reușit să aplice măsura imediat ce a intrat în vigoare, softurile caselor de marcat nu au putut fi actualizate chiar atât de repede.

Impozitarea bacşişului de la 1 ianuarie nu se aplică | Restaurantele nu au reuşit să îşi actualizeze softurile
Sursa foto: getty images | Mark Wilson / Staff
de Ştefan Petrică    |    02 Ian 2023   •   19:30

Deși legea de impozitare a bacşişului ar fi trebuit să se aplice încă de la 1 ianuarie, multe restaurante nu au reușit să o pună în practică și asta pentru că firmele care se ocupă de softurile caselor de marcat nu au făcut actualizările.

Atât reprezentanții firmelor, cât și patronii de restaurante spun că în zilele următoare ar trebui să se întâmple acest lucru și astfel să nu mai existe nicio problemă în acest sens.

Bacșișul va fi trecut atât pe bonul fiscal, cât și pe nota de plată, iar sumele provenite din bacșiș vor fi distribuite integral angajaților, însă vor fi impozitate cu 10%. 

Pentru bacșiș nu se va aplica TVA, iar clienții vor avea posibilitatea să aleagă valoarea bacșișului.

Vor putea face acest lucru pe nota de plată, unde au variante între 0 și 15% din contravaloarea consumației.

Operatorii economici care nu vor respecta această prevedere riscă să fie sancționați cu amendă cuprinsă între 2000 și 4000 de lei.

 

×
Subiecte în articol: bacsis impozit restaurante
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close