Antena 3 CNN Actualitate În ciuda crizei economice, salariile preoţilor cresc

În ciuda crizei economice, salariile preoţilor cresc

În ciuda crizei economice, salariile preoţilor cresc
Sursa foto: Preoti
19 Feb 2009   •   09:57

În plină criză economică, salariile preoţilor de la noi cresc. La fel se va întâmpla şi cu veniturile profesorilor din facultăţile de teologie şi ale personalului neclerical. Pentru aceste cheltuieli, suma prevăzută în proiectul care a plecat din Guvern către Parlament este, anul acesta, de aproape 300 de milioane de lei, faţă de aproape 200 de milioane alocaţi anul trecut.
Deputaţii şi senatorii au decis să pulseze aproape 60 de milioane de lei la fondul alocat Bisericii. Alături de această suplimentare, comisiile de buget-finanţe ale celor două Camere parlamentare au impus mai multe amendamente, care mai adaugă cheltuieli în valoare de circa 40 de milioane de lei.
O parte din aceşti bani vor merge către şcoli şi grădiniţe, iar o alta către spitalele din mediul rural. Miniştrii au tăiat, însă, din fondurile pentru restaurarea, conservarea şi întreţinerea bisericilor.
Cu toate acestea, ele au mari şanse să treacă cu bine peste criza financiară şi datorită faptului că mulţi dintre români îşi vor petrece vacanţa în apropierea bisericilor.
Salariaţii vor beneficia de tichete de vacanţă pentru a pleca în zonele turistice ale ţării. Potrivit ministrului Turismului, Elena Udrea, valoarea tichetelor va fi cuprinsă între 600 şi 3.600 de lei.
Banii pentru tichetele acordate de angajatori se vor deduce din impozitul pe profit şi pe venit. Tichetele vor putea fi utilizate doar în România şi doar de către persoanele care le-au primit.
Ministrul Turismului speră că această măsură îi va încuraja pe români să-şi petreacă vacanţele în ţară şi va reduce turismul la negru.
Antena 3

×
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close