Antena 3 CNN Actualitate Nelu Tătaru: Încă doi pacienți au murit, după incendiul de la Spitalul din Piatra Neamț

Nelu Tătaru: Încă doi pacienți au murit, după incendiul de la Spitalul din Piatra Neamț

Încă doi pacienți transferați de la Terapia Intensivă din Piatra Neamţ la Iaşi, în urma incendiului de la secția ATI, au murit la Spitalul de la Leţcani, a anunţat, duminică, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Nelu Tătaru: Încă doi pacienți au murit, după incendiul de la Spitalul din Piatra Neamț
Sursa foto: Hepta
de Milena Niță    |    22 Noi 2020   •   12:40

"Cei care au fost transferați sunt pacienți de terapie intensivă, n-au suferit arsuri sau altceva, ei fiind în celălalt salon. 

În acest moment, din informațiile pe care le-am avut ultima oară dimineață, doi sunt în viață, din cei 6, urmând în continuare să aibă tratament de terapie intensivă", a afirmat şeful de la Sănătate.

Doi bolnavi au decedat săptămâna trecută, iar 10 oameni au murit în urma incendiului de la Secţia ATI a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ.

Şase răniţi au fost transportaţi la Spitalul de la Leţcani, judeţul Iaşi, dintre care au mai rămas în viață doi.

În urma incendiului incendiului produs sâmbătă la secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț, 14 bolnavi de COVID au murit. 

Dr. Denciu, trimis în Belgia la tratament

Cătălin Denciu, medicul-erou din incendiul produs la spitalul din Piatra Neamț, a suferit arsuri și a fost transportat cu avionul în Belgia pentru tratament. El a suferit numeroase arsuri după ce a intrat în secția cuprinsă de flăcări, încercând să-i salveze pe pacienții intubați.

Doctorul, în vârstă de 48 de ani, are arsuri pe 75% din corp și suspiciune de arsuri de căi aeriene superioare, astfel că, dată fiind complexitatea acestui caz s-a decis transferul în străinătate. Medicul este căsătorit cu o doctoriţă şi au împreună doi copii.

Medicul-erou Cătălin Denciu, care a sărit în foc să-şi salveze bolnavii de pe secţia ATI, va primi titlul de cetățean de onoare al orașului Piatra Neamț. 

Fiica unei victime din spitalul-torţă: Tata e desfigurat, a vrut să-şi scoată tubul de oxigen, să se salveze. Dar aparatura e topită pe el

Una dintre rudele victimelor arse în tragedia de la Piatra Neamţ este medic psiholog, antrenat astfel să facă faţă nenorocirilor şi să-i vindece pe alţii, însă pare că a cedat după ce a văzut sacii negri.

"N-am să scap prea repede de imaginea trupurilor carbonizate (...). Iar în sacii cei negri cu fermoar, acum eu pot să spun că am văzut toate persoanele un pic mai plinuțe. Adică n-au desfăcut fiecare pentru că cei mai slăbuți nu corespundeau descrierii pentru tata și n-avea rost.

Din ce am văzut, unul dintre ei n-are mâini. Adică e ars până la os, până la os…adică incredibil", a povestit psihologul Mihaela Irimia

×
Subiecte în articol: Nelu Tătaru Piatra Neamț

SINTEZA ZILEI | Luni-Joi, 21:00

SUA, despre atacurile cu drone din Rusia: "Nu vom permite Ucrainei să organizeze atacuri în afara frontierelor sale"

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close