Antena 3 CNN Actualitate Încă o lovitură a DNA pentru Liviu Dragnea. Procurorii au extins ancheta în dosarul ”Brazilia”

Încă o lovitură a DNA pentru Liviu Dragnea. Procurorii au extins ancheta în dosarul ”Brazilia”

Încă o lovitură a DNA pentru Liviu Dragnea. Procurorii au extins ancheta în dosarul ”Brazilia”
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    11 Iul 2017   •   13:03

Încă o lovitură a DNA pentru șeful PSD, Liviu Dragnea. Procurorii au extins ancheta în dosarul Brazilia, luni, după materialul publicat de site-ul Rise Project. 

"La data de 10 iulie 2017, procurorii anticorupție s-au sesizat din oficiu în legătură cu alte aspecte conţinute în investigaţia jurnalistică, publicată la data de 6 iulie 2017 (altele decât cele precizate în comunicatul nr. 690/VIII/3/7 iulie 2017), existând indicii cu privire la săvârșirea unor infracțiuni asimilate corupției. În acest moment este începută urmărirea penală doar cu privire la faptă ("in rem"). Această etapă nu are caracterul formulării unor acuzații împotriva unei persoane, ci are doar semnificația instituirii cadrului procesual în care se pot strânge primele probe cu privire la o anumită faptă.", se arată în comunicatul DNA.

Pe 7 iulie, DNA a confirmat că are în lucru un dosar penal, in rem, sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni de corupţie şi asimilate corupţiei, în legătură cu o parte dintre dezvăluirile RISE Project, în cadrul anchetei fiind solicitate relaţii de la autorităţi din Brazilia

Afacerile apropiaţilor lui Liviu Dragnea sunt anchetate de DNA. Direcţia Naţională Anticorupţie anunţă că există un dosar deschis încă din februarie anul trecut legate de afacerile companiei Tel Drum.

Reacţia DNA vine după ce în presă a apărut un presupus raport DGIPI în care se vorbeşte despre ilegalităţi şi despre faptul că Liviu Dragnea ar fi cel care ar controla de fapt societatea abonată la contracte din bani publici.

În replică, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat că nu are nicio afacere în Brazilia sau în altă ţară şi că nu are nicio legătură cu ancheta DNA, susţinând că "totul pleacă de la omul de afaceri George Soros".

Citiți și PSD contrazice DNA: Când ar fi început ancheta care l-ar viza pe Dragnea

×
Subiecte în articol: rise project Brazilia Liviu Dragnea
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close