Antena 3 Actualitate Cât vor plăti, de fapt, bucureștenii pentru încălzirea și apă caldă în sistemul centralizat

Cât vor plăti, de fapt, bucureștenii pentru încălzirea și apă caldă în sistemul centralizat

de Silvia Preda    |    26 Noi 2021   •   18:03
Cât vor plăti, de fapt, bucureștenii pentru încălzirea și apă caldă în sistemul centralizat
Sursa foto: hepta

Primarul Nicușor Dan a anunțat ce tarife vor achita bucureștenii pentru serviciul de termoficare oferit în sistem centralizat.

Deoarece propunerea privind majorarea prețului nu a fost aprobată, bucureștenii vor plăti în continuare 164 de lei pe gigacalorie. Anunțul a fost făcut vineri în cadrul unei conferințe de presă.

"Până când Consiliul General al Municipiului Bucureşti va interveni bucureștenii vor plăti 164 de lei pe gigacalorie, așa cum s-a stabilit", a declarat Nicușor Dan.

Preţul gigacaloriei nu se majorează

Primarul general al Capitalei Nicușor Dan a declarat vineri că a propus ca prețul pe care să îl plătească bucureștenii pentru gigacalorie, de la 1 decembrie, să fie 280 de lei, față de 164 de lei cât este în prezent. Primarul a explicat care sunt argumentele în baza cărora se solicită majorarea: creșterea prețului la gaze și comparația cu bucureștenii care au centrale individuale.

De asemenea, primarul a subliniat faptul că tarifele nu au mai fost modificate din 2011.

"Am solicitat sprijinul Guvernului. Trebuie să fie un efort comun între Guvern, Primărie și cetățeni pentru a suporta creșterea de preț", a precizat primarul Nicușor Dan.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close