Antena 3 CNN Actualitate Incendiar. Nou protocol între SRI și procurori

Incendiar. Nou protocol între SRI și procurori

Incendiar. Nou protocol între SRI și procurori
Sursa foto: foto: Agerpres
23 Aug 2018   •   22:55

Un nou protocol, neclasificat, a ieșit la iveală, unul încheiat între Parchetul General și SRI.

Acest protocol a fost încheiat în 07.12.2016, chiar înaintea alegerilor parlamentare. El a fost semnat de procurorul general Augustin Lazăr și actualul director al SRI, Eduard Hellvig.

Citește și: Darius Vâlcov aruncă bomba: Altă variantă la protocol! Reacția SRI

Protocolul prevede modul în care SRI și Parchetul General colaborează și conferă acces celor de la SRI la aparatura existentă în cadrul Ministerului Public.

Informația a fost comentată, joi, la "100 de minute", de Alessandra Stoicescu și invitații săi.

"E un document absolut surprinzător sau, mai exact, sunt două documente absolut surprinzătoare, pentru că noi eram în curs de a verifica un document foarte asemănător acelui pe care afllăm că Parchetul General și SRI l-au încheiat în mod nesecret și, potrivit unui răspuns pe care l-am primit de la Parchetul Genral cu foarte puțină vreme în urmă, el este unul public.

Sigur, atât de public încât până acum nimeni nu a știut de existența lui. Momentul în care a fost semnat este unul suprinzător pentru că eram la, cred, 7-8 luni de la instalarea în funcție a domnului Augustin Lazăr, cel care se scandaliza când a aflat că au existat protocoale, inclusiv între instituția sa, condusă la vremea aceea de Laura Codruța Kovesi, și Serviciul Român de Informații  ", a spus Adrian Ursu.

×
Subiecte în articol: 100 de minute Augustin Lazar
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close