Antena 3 CNN Actualitate Incendiu de proporţii la un incinerator de deşeuri medicale din Prahova, provocat de un angajat care s-a sinucis

Incendiu de proporţii la un incinerator de deşeuri medicale din Prahova, provocat de un angajat care s-a sinucis

Este incendiu de proporţii, miercuri dimineaţă, la incineratorul de deşeuri medicale din comuna prahoveană Brazi, iar un om ar fi prins sub dărâmături.

Incendiu de proporţii la un incinerator de deşeuri medicale din Prahova, provocat de un angajat care s-a sinucis
Sursa foto: Colaj Antena 3
de Georgiana Adam    |    02 Iun 2021   •   08:36

O hală de 400 mp, plină cu deşeuri periculoase, a luat foc. Forţe impresionante de pompieri au fost mobilizate pentru a opri incendiul. 

Este posibil ca un om să fie prins sub tavanul halei industriale, care s-a prăbuşit mistuit de flăcări.

"In data de 02.06.2021 in jurul orei 2:30 a izbucnit un incendiu in hala incineratorului ecologic aflat in incinta parcului industrial Brazi. 

Din declaratiile paznicului parcului industrial Brazi, un angajat al societatii Eco Burn a intrat in incinta parcului mintind ca isi lasa bicicleta si pleaca  in cursa cu un sofer. In scurt timp a izbucnit incendiul si paznicul a telefonat la ISU anuntand incidentul. 

Mentionam ca angajatul S.C. a patruns in mod ilegal in incinta parcului industrial Brazi si a Societatii Eco Burn, in afara orelor de program si fara acordul Societatii. 

La fata locului a lasat o bicicleta in scopul inducerii ideii de sinucidere fapt confirmat si din declaratiile tatalui sau care a precizat organelor abilitate ca a fost informat de S.C. ca se va sinucide

Mai precizam ca Eco Burn SRL se confrunta cu al treilea incendiu produs de maini criminale. Deasemenea mai precizam ca Ecoburn isi va relua activitatea in pofida acestor incidente rau voitoare aflandu-se in procedura de revizuire", se arată într-o informare a societăţii.

Un om ar fi prins sub dărâmături

"Sunt cantităţi foarte mari de deşeuri medicale şi foarte periculos pentru pompieri. În acest moment s-a prăbuşit tavanul halei în interior şi ne este destul de greu să intervenim pentru stingerea incendiului", a spus Mihai Drăgan, inspector-şef ISU Prahova.

Pompierii au găsit în curtea halei o bicicletă. Din cauza incendiului violent şi a degajărilor mari de fum, localnicii au primit şi mesaje de RO ALERT în care erau avertizaţi să închidă ferestrele. 

Peste 50 de pompieri s-au luptat cu stingerea flăcărilor. 

Incendiul a avut loc într-o clădire ce aparţine unei companii care deţine singurul incinerator de deşeuri periculoase din zona Sud-Muntenia. 

Aceeaşi hală, alt incendiu în aprilie

În luna aprilie, un alt incendiu izbucnea tot in încinta aceleiaşi hale, iar la acea vreme conducerea companiei vorbea despre o mână criminală. 

Societatea a fost amendată atunci cu suma de 40.000 de lei de Garda de Mediu.

×
Subiecte în articol: incediu brazi prahova
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close