Antena 3 CNN Actualitate Un nou incendiu a izbucnit în interiorul incineratorului de deșeuri de la Brazi

Un nou incendiu a izbucnit în interiorul incineratorului de deșeuri de la Brazi

Un nou incendiu a izbucnit în interiorul incineratorului de la Brazi. Flăcările au pornit în depozitul de deșeuri periculoase, care a ars și în cursul săptămânii trecute.

Un nou incendiu a izbucnit în interiorul incineratorului de deșeuri de la Brazi
de Cristi Georgescu    |    14 Iun 2021   •   10:36

La fața locului intervin pompierii, pentru lichidarea flăcărilor. Incendiul s-a extins pe o suprafață de 100 de mp. Este vorba despre un incendiu reaprins, flăcările pornind inițial la data de 2 iunie.

La acel moment, lucrătorii de la ISU Prahova s-au luptat timp de 26 de ore să stingă flăcările de la incineratorul din Brazi. La scurtă vreme, focul s-a reaprins, de această dată arzând deșeuri periculoase de pe o suprafață mare, din interiorul depozitului.

Reprezentanții ISU Prahova spuneau că ar fi trebuit să se ocupe ca aceste deșeuri să fie îndepărtate și duse eventual al o groapă de gunoi, pentru că acolo vorbim de foarte mult plastic și foarte multe focare care au ars mocnit o bună perioadă de vreme.

Reamintim că tot în acest loc, un tânăr și-a pierdut viața și există ipoteza ca acesta să fi declanșat incendiul de proporții de la incineratorul de la Brazi.

Incendiul de la Brazi a fost provocat

Anchetatorii susțin că incendiul de la Brazi a fost provocat. Ei au aflat că inițial au explodat mai multe butelii de propan și apoi a izbucnit un incendiu major.

Reprezentanții ISU Prahova susțin că incendiul de la Brazi a izbucnit, cel mai probabil, din cauza folosirii intenționate sau din culpă a condițiilor pentru a genera evenimentul. S-a produs o explozie a unor butelii de propan, urmată de un incendiu major, au aflat pompierii.

Focul a izbucnit în noaptea de marți spre miercuri, autoritățile fiind anunțate prin apel la 112 despre incendiul de pe platforma incineratorului din localitatea Brazi, județul Prahova.

Focul s-a manifestat în interiorul halei incineratorului, pe o suprafață de 2.000 de metri pătrați, cu degajare de fum dens în atmosferă, ca urmare a arderii necontrolate a deșeurilor din incintă. Din cauza degajărilor masive de fum, ISU Prahova a emis mesaj RO-ALERT către populație, informează Mediafax.

Totuși, ploaia și vântul au făcut ca indicatorii de calitate a aerului monitorizați la stațiile fixe din municipiul Ploiești și localitatea Brazi, precum și cei monitorizați cu laboratorul mobil al Agenției pentru Protecția Mediului Prahova în zona de sud a Municipiului Ploiești, să nu înregistreze creșteri sau depășiri.

Pompierii au pătruns joi dimineața în zona afectată, unde a fost găsită o persoană decedată.

×
Parteneri
Generalul Florian Coldea, audiat de procurorii DNA în calitate de suspect
x close