Antena 3 CNN Actualitate Parchetul General preia ancheta tragediei de la Piatra Neamţ. Medicul care a încercat să-i salveze pe pacienţi, transferat la Bucureşti cu avionul

Parchetul General preia ancheta tragediei de la Piatra Neamţ. Medicul care a încercat să-i salveze pe pacienţi, transferat la Bucureşti cu avionul

Medicul rănit în incendiul de la ATI Piatra Neamț urma să fi transferat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la București cu un avion militar. Planul de transfer prevedea transportul cu o autospecială SMURD la Iași şi apoi transportul cu avionul la Bucureşti.

Parchetul General preia ancheta tragediei de la Piatra Neamţ. Medicul care a încercat să-i salveze pe pacienţi, transferat la Bucureşti cu avionul
de Adrian Iclozan    |    14 Noi 2020   •   22:15

Medicul trebuie să ajungă la Spitalul Floreasca. Este vorba despre un bărbat de 42 de ani.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a spus la Antena 3 că acesta a suferit arsuri pe 40% din suprafaţa corpului iar arsurile de la nivelul membrelor sunt de gradul 4.

Tătaru a precizat că, în afară de medicul care era de gardă la momentul declanşării incendiului, mai mai sunt si alte cadre medicale care au suferit arsuri, dar situaţia acestora este mai puţin gravă.

Parchetul General preia ancheta la Spitalul din Piatra Neamţ

Între timp, procurorii au deschis un dosar penal in rem (pentru fapte), pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă în legătură cu incendiul de la Secţia ATI din incinta Spitalului Judeţean Piatra Neamţ, soldat cu zece morţi.

Iniţial, dosarul a fost deschis de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ, ancheta fiind preluată apoi Parchetul General.

Surse Antena 3 arată dosarul va fi instrumentat de procurorul Marius Iacob, cunoscut din cazul Elodia.

"Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va prelua ancheta în cazul incendiului de la Secţia de Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ. Cauza a fost înregistrată iniţial pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ, care s-a sesizat din oficiu, fiind dispusă începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă", precizează Parchetul General.

Incendiul declanşat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neam (spital suport COVID) a izbucnit sâmbătă seară, în jurul orei 18,30, la secţia ATI unde erau internaţi, în două saloane, 17 pacienţi.

Bilanţul provizoriu al tragediei: 10 morţi şi 7 răniţi

Ministrul Sănătății, Nelu Tataru, a ajuns, sâmbătă noaptea, la Piatra Neamț pentru evaluarea situației create după incendiul în care au murit 10 persoane.

Inițial, au fost șapte decese, dar încă trei pacienți aflați în salonul care a luat foc au murit.

Pacienţii internaţi la Secţia ATI erau infectaţi cu COVID-19.

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close