Antena 3 CNN Actualitate 10 persoane au murit în incendiul de la ATI COVID. Ministrul Sănătății merge la Piatra Neamț

10 persoane au murit în incendiul de la ATI COVID. Ministrul Sănătății merge la Piatra Neamț

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, merge la Piatra Neamț pentru a coordona ancheta privind tragedia de la Spitalul Județean unde 10 persoane au murit în urma unui incendiu la secția ATI. Medicul de gardă este în stare gravă și va fi transferat la Iași.

10 persoane au murit în incendiul de la ATI COVID. Ministrul Sănătății merge la Piatra Neamț
de Andreea Cigolea    |    14 Noi 2020   •   20:37

Ministrul Sănătății, Nelu Tataru, se află în drum spre Piatra Neamț pentru evaluarea situației create după incendiul în care au murit 10 persoane. Inițial, au fost șapte decese, dar încă trei pacienți aflați în salonul care a luat foc au murit.

”Medicul de gardă are arsuri pe 40% din corp” ne-a spus ministrul în direct la Antena 3.

Medicul de gardă care a încercat să-i salveze pe pacienți a suferit multiple arusri cu arsuri și va fi transferat la Spitalul Judetan din Iași.

Nelu Tătaru: din informaţiile pe care le-am primit, incendiul a pornit de la un scurtcircuit care ar fi provocat explozia instalaţiei de oxigen

Nelu Tătaru a comunicat, în direct, la Antena 3, ultimele informaţii legate de tragedia de la spitalul COVID din Piatra Neamţ

"Sunt 10 decedaţi, 8 din salonul unde a izbuncnit incediul şi 2 din salonul alăturat. Medicul ATI care a fost rănit în incendiu are arsuri pe 40% din suprafaţa corpului iar circa 25% din arsuri sunt de gradul 4, localizate la nivelul membrelor. Din primele informaţii, incendiul a pornit de la un scurtcircuit.

(Întrebat dacă scurtcircuitul a dus la explozia instalaţiei de oxigen, aşa cum indică unele surse)

Da!"

Ministrul a dat aceste detalii în timp ce se îndrepta spre Piatra Neamţ.

Alți pacienti cu COVID 19 vor fi transferați la Lețcani. Aceștia nu au suferit arsuri.

2 medici răniți + 1 asistentă


- medicul de pe ATI cu 80% arsuri - cele de gradul 4 pe mâini
- al doilea medic cu arsuri pe mâini
- asistenta rănită, în stare stabilă

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Spitalul Județean, incendiul a izbucnit în jurul orei 18:30, iar la secția de terapie intensivă erau internate 16 persoane.

La spitalul din Piatra Neamț vor ajunge o autospecială pentru transport victime multiple și două ambulanțe SMURD cu medic de la Neamț, o autospecială pentru transport victime multiple și două ambulanțe SMURD cu medic de la Iași, o autospecială pentru transport victime multiple de la Bacău, o autospecială pentru transport victime multiple de la Suceava și nouă ambulanțe tip B de la Servicul Județean Neamț

Incendiu catastrofal la Secţia ATI COVID a Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamţ. Un medic ATI a încercat să îi salveze pe pacienţi

”La acest moment șapte dintre pacienți sunt decedați, iar al optulea se află în stare critică. În același timp, un medic care se află în secție se află în stare gravă, suferind răni extinse”, se precizează în comunicat.

Din primele informații, 7 persoane ar fi decedat în urma incendiului. Medicul care era de gardă a încercat să evacueze pacienții care se aflau în încăperea în care a izbucnit incendiul. El are acum arsuri pe corp în proporție de 80%.

Mariana Popa, purtator de cuvant ISU Piatra Neamț: "La momentul acesta incendiu este lichidat. Spitalul e foarte aproape de pompieri. Din păcate e vorba de 7 persoane care au decedat în incendiu." Apelul la 112 a fost dat în jurul orei 19.

Incendiul a izbucnit la etajul al doilea, în secția ATI. Deocamdată nu se cunoaște cauza incendiului.

Revenim cu detalii!

×
Subiecte în articol: spital
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close