Antena 3 CNN Actualitate Lovitură pentru piaţa imobiliară: Locuinţele care nu mai pot fi închiriate

Lovitură pentru piaţa imobiliară: Locuinţele care nu mai pot fi închiriate

Închirierea anumitor imobile nu va mai fi posibilă în scurt timp, potrivit unei noi reglementări pregătite de guvernanţi.

de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Sep 2023   •   18:40

Un proiect de lege cu care vin autoritățile ar putea să interzică închirierea apartamentelor care se află în blocuri cu risc seismic I. Motivul invocat de autorități este ”apărarea dreptului la viață a altor persoane”:

În momentul de față, apartamentele din blocurile cu risc seismic I pot fi închiriate, dar nu se pot face afaceri în blocurile respective. 

”Se interzice închirierea sau cedarea în comodat/folosință a spațiilor cu destinația locuință din clădirile încadrate în raport de expertiză tehnică în clasa de risc seismic RsI, începând cu data încadrării în clasa de risc seismic RsI, până la terminarea lucrărilor de intervenții realizate în scopul creșterii nivelului de siguranță la acțiuni seismice a clădirii existente”, se arată în proiectul de lege 

Ce înseamnă risc seismic clasa 1

În București este vorba despre peste 500 de blocuri, aflate în această situație, de risc seismic I, dintre care 350 de blocuri, mai exact, se află în Centrul Capitalei.

Clădirile respective au un risc ridicat de prăbușire la cutremurele cu intensitate corespunzătoare zonelor seismice de calcul.

×
Subiecte în articol: apartamente risc seismic
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close