Antena 3 CNN Actualitate Income Magazine: Oraşul din România, tare ca Monaco

Income Magazine: Oraşul din România, tare ca Monaco

Income Magazine: Oraşul din România, tare ca Monaco
28 Dec 2013   •   15:43

Adrian Măniuţiu a prezentat, în ediţia de sâmbătă a emisiunii "Income Magazine", de la Antena 3, ce are în comun un oraş din Alba cu Principatul Monaco.

Într-o Europă lovită de valul crizei economice există un refugiu numit paradis fiscal: Principatul Monaco. Aici, termenii de sărăcie şi şomaj nu există. Monaco are cel mai mare PIB pe cap de locuitor din lume, dar şi cea mai mică rată a şomajului: 0 la sută.

De asemenea, în principat se înregistrează şi cea mai mică rată a sărăciei, dar şi cel mai mare număr de milionari şi miliardari pe cap de locuitor. Principiul fiscal: absenţa totală a taxelor pe venit, pentru persoane fizice.

La cei aproape 32.000 de locuitori, puţin peste de 1% dintre cei care locuiesc în Şebeş nu au un loc stabil de muncă. Oraşul este un important centru al industriei judeţului, dar şi al regiunii, în care investitorii străini au o importantă pondere.

Ultimele investiţii mari anunţate sunt cele ale lui  Daimler şi ale unui grup suedez care se ocupă cu producţia de hârtie igienică.

×
Subiecte în articol: Sebes Income Magazine
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close