Antena 3 CNN Actualitate Inedit. Închisorile din România împrumută deţinuţi firmelor care au nevoie de muncitori

Inedit. Închisorile din România împrumută deţinuţi firmelor care au nevoie de muncitori

Inedit. Închisorile din România împrumută deţinuţi firmelor care au nevoie de muncitori
Sursa foto: Foto: urbangrounds.com
20 Feb 2011   •   10:21

Penitenciarele din România s-au pus pe făcut bani. Patronii firmelor care au nevoie de muncitori pot angaja oricând deţinuţii. Cine se sperie, n-are de ce. Sunt ieftini, disciplinaţi şi în plus patronul nu plăteşte taxe pentru lefurile lor. 

Deţinut disciplinat, închis în regim deschis sau semideschis, dispus să muncesc pe durata mandatului de arest. Este profilul ideal al muncitorului căutat de patronii firmelor care au nevoie de mână de lucru ieftină.

Povestea afacerii domnului Milea a început în urmă cu câţiva ani. Şi-a construit câteva sere. El nu avea mulţi bani, dar muncitorii săi aveau multe pretenţii. Aşa că domnul Milea a mers la penitenciarul Jilava.

George Nicolescu este unul dintre deţinuţii pe care i-a angajat. E închis pentru înşelăciune. Mai are doar câteva luni de stat în puşcărie. Dar până la eliberare, măcar nu se plictiseşte. Şi în plus, face bani.

La câţiva kilometri distanţă, altă afacere se ridică, alţi deţinuţi angajaţi muncesc pentru ea. George îşi construieşte o cafenea într-un cartier bucureştean. Ieftin.

Cei de la penitenciar spun că au existat şi cazuri în care deţinuţii plecaţi să muncească nu s-au mai întors la penitenciar. Au fost însă prinşi în câteva ore.

 

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close