Antena 3 CNN Actualitate Inedit A fost adoptată de o familie din SUA, după ce părinții au abandonat-o. Acum își caută familia biologică și nu și-a imaginat că se poate întâmpla așa ceva

A fost adoptată de o familie din SUA, după ce părinții au abandonat-o. Acum își caută familia biologică și nu și-a imaginat că se poate întâmpla așa ceva

A fost adoptată de o familie din SUA, după ce părinții au abandonat-o. Acum își caută familia biologică și nu și-a imaginat că se poate întâmpla așa ceva
27 Mar 2017   •   16:14

O tânără de origine chineză, care a fost adoptată de o profesoară din SUA, a încercat să-și găsească părinții biologici. A mers în China, împreună cu mama ei adoptivă, însă nu s-a așteptat la ce a urmat. Tânăra în vârstă de 25 de ani a fost revendicată de 50 de familii, relatează BBC News și EFE, potrivit Libertatea.

În urmă cu cinci ani, Jenna Cook a mers în China pentru a încerca să dea de urma părinților ei biologici. Știa că are puține șanse de reușită, însă nu s-a așteptat să găsească zeci de familii care sperau cu disperarea ca ea să fie copilor lor .

Pe 24 martie 1992, cineva a abandonat un bebeluș în apropiere de o stație de autobuz. Cel mai probabil a urmărit de la distanță, dacă bebelușul este salvat de cineva. Ceea ce s-a și întâmplat. Micuța a fost salvată și dusă la un centru de îngrijire al copiilor din apropiere.

Politica “unicului copil” a Chinei a pus numeroase familii în dificultate. Cei care încălcau regula statului riscau amenzi usturătoare. (Beijingul a renunțat la această politică, la începutul anului 2016, ca urmare a îmbătrânirii populației). Totodată, era ilegal să abandonezi copii, iar procesele de adopție încă nu erau în vigoare.

Câteva zile mai târziu, China a adoptat o lege potrivit căreia cetățenii străini puteau să adopte copii. În luna iunie, profesoara Margaret Cook a adoptat-o pe micuță, a botezat-o Jenna și a mers acasă, în Massachusetts.

Jenna a făcut parte din primul val de aproximativ 200 de copii din China adoptați de familii din SUA. Mulți alții au urmat – aproximativ 80.000, majoritatea fete, trăiesc acum în SUA, iar aproximativ 40.000 au fost adoptați de oameni din Olanda, Spania și Marea Britanie.

Jenna a știut dintotdeauna că este adoptată, iar de multe ori se întreba cum este țara ei natală.

În anul 2012, grație unui program de investigație al Universității din Yale unde studia, Jenna a decis să plece în China însoțită de mama sa adoptivă, Margaret Cook, în căutarea părinților biologici.  Ea a realizat mai multe afișe, în care a publicat fotografii cu ea când era bebeluș, dar și detaliile despre cum a fost găsită. Apoi a început să le împartă pe străzile din Wuhan.

„Visul meu era să-mi găsesc adevărații părinți. Nu îi urăsc. Vreau să le spun că-i iubesc și că le mulțumesc că m-au adus pe lume”, a scris Jenna la rubrica de anunțuri a unui ziar local în care făcea apel la părinții ei, informează luni cotidianul chinez South China Morning Post.

„Mama și tata îmi este foarte dor de voi și sper ca într-o zi să vă îmbrățișez”, arată ea în mesaj.

După ce cazul s-a făcut public, 50 de familii au pretins că Jenna este fiica lor și s-au supus unui test ADN, invocând faptul că în 1992 au abandonat un bebeluș asemenea ei.

Totuși, în pofida „surprinzătoarelor dovezi de dragoste” pe care Jenna a asigurat că le-a primit de la aceste familii, nicio probă de ADN luată de la presupușii părinți nu a coincis cu al ei.

×
Subiecte în articol: China SUA
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close