Antena 3 CNN Actualitate Inedit Povestea reală a omului crescut de lupi, care a inspirat Cartea Junglei. Cum arată adevăratul Mowgli

Povestea reală a omului crescut de lupi, care a inspirat Cartea Junglei. Cum arată adevăratul Mowgli

Dina Sanichar este omul care a inspirat povestea filmului Cartea Junglei. Acesta a fost crescut de lupi și nu s-a putut adapta niciodată societății umane.

Povestea reală a omului crescut de lupi, care a inspirat Cartea Junglei. Cum arată adevăratul Mowgli
Sursa foto: historydefined.net
de Georgiana Adam    |    23 Ian 2023   •   20:16

Se pare că povestea lui Mowgli din Cartea Junglei ar fi fost inspirată din viața reală de la un copil care a fost crescut de lupi până la aproximativ cinci ani. El a fost descoperit în februarie 1867, de un grup de vânători, în jungla din Bulandshahr, Uttar Pradesh, India.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Copilul era într-o haită care trăia într-o peșteră. Vânătorii au văzut lupii intrând și au decis să îi ucidă, dând foc la gura de intrare în peșteră. La scurt timp, lupii au ieșit afară, iar vânătorii i-au împușcat rând pe rând.

După ce toate animalele au fost ucise, un ţipăt s-a auzit în întunericul peşterii. Când s-au dus să verifice despre ce era vorba, vânătorii și-au dat seama că era vorba despre un copil, în pielea goală, nu mai mare de 6 ani, care alerga în patru labe și mârâia la ei

CItește și: Fenomen uimitor întâlnit pe cerul din SUA. Pictorii celebrii l-au avut ca inspirație

La început, băiatul nu a putut fi abordat, fiind la fel de sălbatic ca lupii care fuseseră uciși și mușca pe oricine se apropia de el. Totuşi, după ce a reuşit să fie prins, a fost dus la orfelinatul misiunii Sikandra, din orașul Agra, unde a fost numit Dina Sanichar.

Acesta umbla în patru labe oriunde mergea și era incapabil să vorbească sau chiar să înțeleagă limbajul uman, răspunzând tuturor eforturilor de a comunica doar cu mârâituri, urlete sau scâncete.

Băiatul a refuzat la început să fie îmbrăcat în haine, smulgându-le de pe corp de fiecare dată când erau puse pe el. De asemenea, nu mânca altceva decât carne crudă, refuzând toate celelalte alimente oferite. Acesta își ascuțea dinții rozând oase și nu dădea absolut niciun semn al unei expresii emoționale normale a omului, cum ar fi zâmbetul sau râsul.

El nu a putut niciodată să vorbească, să citească sau să scrie, deși a arătat că înțelegea rudimentar unele cuvinte și fraze simple. A devenit, în schimb, un fumător înrăit, lucru care i-a favorizat moartea timpurie – de tuberculoză, în 1895, la aproximativ 30 de ani, potrivit historydefined.net.

×
Subiecte în articol: mowgli
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close