Antena 3 CNN Actualitate Inedit "Pruncule, mai zăbovește acolo unde ești și roagă-te pentru noi": Dr. Amin Zahra, medic palestinian în România, scrisoare emoționantă pentru copilul său nenăscut

"Pruncule, mai zăbovește acolo unde ești și roagă-te pentru noi": Dr. Amin Zahra, medic palestinian în România, scrisoare emoționantă pentru copilul său nenăscut

Medicul palestinian Amin Zahra, care lucrează în secția ATI a Spitalului Județean Brașov, a transmis un mesaj emoționat copilului său nenăscut, în contextul conflictului militar din Israel și Fâșia Gaza.

"Pruncule, mai zăbovește acolo unde ești și roagă-te pentru noi": Dr. Amin Zahra, medic palestinian în România, scrisoare emoționantă pentru copilul său nenăscut
Sursa foto: Facebook/ Amin Zahra
de Mia Lungu    |    13 Oct 2023   •   10:27

Medicul Amin Zahra s-a născut în Ierusalim și a venit la studii în România, în urmă cu 13 ani. A studiat Facultatea de Medicină a Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeş” din Timișoara, iar în prezent este medic Specialist Anestezie si Terapie Intensivă a Spitalul Județean Brașov.

De trei ani, Amin Zahra a obținut cetățenia română. 

Medicul a transmis o scrisoare înduioșătoare, pentru copilul său nenăscut, în care vorbește despre conflictele lumii în care trăim. "Aici încă nu e pace, nu e iubire, nu e liniște și nici dreptate", scrie acesta.

Citește și: Medic israelian, despre România: "Pentru străini înseamnă bine şi liniște, departe de traumele provocate de război"

"Dragul meu copil nenăscut, dacă mă auzi ți-aș spune să mai stai acolo unde ești, să îți mai amâni puțin venirea pe aceasta planetă. Pentru cât timp, nici eu, nici nimeni de aici nu știe.

Aș vrea să îți pot spune că viața e frumoasă și că aici e iubire, pace și înțelegere. Aș vrea să te pot asigura că vei fi la adăpost și ca nimeni nu-ți va face rău, că vei trăi o viață de poveste și că vei crește neștiind suferința. Aș vrea sa îți pot arată frumusețile acestei planete și tot ceea ce Dumnezeu a creat pentru oameni. 

Dar...oamenii nu mă lasă. Aceiași oameni care iau în râs viața, bunătatea, inocența. 

Sunt și oameni buni, copilul meu, așa cum as vrea sa fii și tu, doar că cei buni și blânzi și recunoscători sunt cei care pierd mereu jocul pe această planeta, sunt cei care cunosc durerea, de care eu aș vrea sa te feresc.

Aici încă nu e pace, nu e iubire, nu e liniște și nici dreptate. Aici e încă haos și oamenii nu-și înțeleg încă menirea și sensul. Aici sunt lupte de putere și orgolii nemăsurate care dor și ucid. 

Așa că, pruncule, mai zăbovește acolo unde ești acum și roagă-te pentru noi, cei de-aici, căci noi până și asta am uitat. Tata", a scris medicul, pe pagina sa de Facebook.

×
Subiecte în articol: Amin Zahra medic israelian copil scrisoare
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close