Antena 3 CNN Actualitate Medic israelian, despre România: "Pentru străini înseamnă bine şi liniște, departe de traumele provocate de război"

Medic israelian, despre România: "Pentru străini înseamnă bine şi liniște, departe de traumele provocate de război"

Un medic israelian, stabilit de pe peste 13 ani în România, a explicat cum văd străinii ţara noastră şi ce speră ei să găsească aici, atunci când în urma conflictelor sau războaielor sunt nevoiți să îşi părăsească locuințele şi patria.

de Claudia Popovici    |    09 Oct 2023   •   22:31

Medicul specialist de Terapie Intensivă Amin Zahra, stabilit în România în urmă cu 13 ani, a comentat conflictul din Israel-Gaza şi a explicat de ce străinii care vin dintr-o zonă de conflict/război în România ajung să ne aprecieze ţara pentru că le oferă pace şi liniște. 

”Dacă întrebi un străin care a venit dintr-o zonă de conflict/război cum e în România, te asigur că răspunsul va fi unul pozitiv”, a scris medicul israelian, la începutul mesajului său.

El a explicat de ce străinii veniți din zone de conflict au o imagine bună a României.

”Majoritatea celor născuți și crescuți aici se întreabă oare ce bine văd acești oameni în România? Binele, este relativ! În timp ce tu plângi incompetența și corupția politicienilor, lipsa de spitale, a autostrăzilor, a birocrației prost gestionate etc.

Toate acestea nu sunt observate de un străin, știi de ce?! Pentru că binele pentru el înseamnă să doarmă liniștit acasă, fără să audă avioanele care survolează deasupra casei, să nu își petreacă majoritatea timpului ascuns într-un buncăr ”așteptând” rachetele.

Pentru el bine este atunci când poate să străbată țara chiar dacă nu o face pe autostradă fără să fie întrerupt de filtre militare la fiecare 10 km.

"Binele, înseamnă liniștea pe care mulți nu realizăm că o avem și cât de binecuvântați suntem"

Înseamnă să își crească copiii fără traumele provocate de război. Binele înseamnă că își știe copilul în siguranță la școală fără să stea cu gândul că poate nu se mai întoarce viu. Înseamnă că are benzină, curent, alimente, medicamente oricând are nevoie.

Binele, înseamnă liniștea pe care mulți nu realizăm că o avem și cât de binecuvântați suntem”, a explicat medicul Amin Zahra pe Facebook.

Referitor la conflictul Israel-Gaza medicul a dezvăluit că rudele lui din Israel sunt bine.

”Conflictul israeliano-palestinian este un conflict istoric îndelungat care implică teritoriile Israelului și Teritoriile Palestiniene. Acesta are rădăcini istorice, religioase și politice complexe.

Au trecut 75 de ani și cu siguranță oamenii știu adevărul. Partea cea mai tristă este că civili nevinovați sunt cei mai afectați. Vă mulțumesc pentru mesajele trimise, familia mea este bine”, a precizat medicul israelian Amin Zahra.

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close