Antena 3 CNN Actualitate Inedit Animalul care consumă mai mult alcool decât majoritatea oamenilor din România. Micuțul se cinstește în fiecare seară

Animalul care consumă mai mult alcool decât majoritatea oamenilor din România. Micuțul se cinstește în fiecare seară

Există un animal care consumă cantități mari de alcool în fiecare seară. Acesta depășește consumul pe care în al au majoritatea românilor.

Animalul care consumă mai mult alcool decât majoritatea oamenilor din România. Micuțul se cinstește în fiecare seară
Sursa foto: Gettyimages
de Ioana Mircea    |    22 Oct 2023   •   10:48

Este vorba despre veverița arboricolă, cunoscută sub denumirea științifică de Ptilocercus lowii. Ea locuiește în frumoasele păduri din Malaysia.

Veverița arboricolă consumă în fiecare seară echivalentul a nouă unități de alcool, ceea ce se traduce în 9 pahare de whisky, 5 halbe de bere sau 5 pahare de vin de 175 de mililitri fiecare.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Bineînțeles, veverița nu consumă bere sau vin în sensul clasic, ci se hrănește cu nectarul florilor de palmier, care fermentează datorită prezenței drojdiei naturale în mugurii plantei. Această băutură naturală are o concentrație de alcool de aproximativ 3,8%, iar veverița petrece în jur de două ore pe noapte savurând-o.

Citește și: Moment uluitor în curtea unei școli din Brașov. Un cerb și-a făcut apariția în timpul orelor

Cu toate acestea, veverițele nu se îmbată niciodată. Organismul lor este capabil să proceseze alcoolul fără să se intoxice, potrivit click.ro.

×
Subiecte în articol: alcool veveriță
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close