Antena 3 CNN Actualitate Inedit Oraşul din România în care călătorii de pe transportul în comun vor avea acces la "Biblioteca din autobuz"

Oraşul din România în care călătorii de pe transportul în comun vor avea acces la "Biblioteca din autobuz"

Călătorii unui oraş din România vor avea acces la "Biblioteca din autobuz", în Săptămâna Naţională a Bibliotecilor.

Oraşul din România în care călătorii de pe transportul în comun vor avea acces la "Biblioteca din autobuz"
Sursa foto: profimediaimages.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Apr 2024   •   19:49

Călătorii care apelează la transportul în comun din Târgu Mureş vor putea avea acces la "Biblioteca din autobuz", care va funcţiona pe câteva trasee din oraş, în Săptămâna Naţională a Bibliotecilor, a anunţat Biblioteca Judeţeană Mureş.

"În intervalul 22-26 aprilie, sărbătorim la Târgu Mureş Săptămâna Naţională a Bibliotecilor! În cadrul acestei sărbători, vom explora împreună minunata lume a culturii, a cărţilor, a poveştilor pentru toate vârstele, prin activităţi diverse, prin provocări şi experienţe interactive, care vor conecta - încă o dată - Biblioteca şi Comunitatea.

În program sunt prevăzute activităţi pentru întreaga comunitate: "Biblioteca din autobuz", începând cu data de 23 aprilie 2024, alături de cetăţenii care folosesc mijloacele de transport public, vor călători şi câteva cărţi oferite de Biblioteca Judeţeană Mureş, din donaţiile de carte primite de la cititori.

Astfel, pe unele trasee locale - incluzând şi liniile noi, inaugurate recent -, călătorii vor avea surpriza să găsească o cutie cu cărţi.

Persoanele interesate au libertatea să îşi aleagă cartea preferată, să o răsfoiască pe parcursul călătoriei sau chiar să o ia acasă", a arătat Biblioteca Judeţeană Mureş, luni, într-un comunicat de presă.

În cadrul manifestării, tot marţi, 23 aprilie, va fi organizat şi un târg de carte la Biblioteca Teleki- Bolyai din Târgu Mureş, în cadrul proiectului mai amplu denumit "Raftul liber de sub poartă", destinat celor care doresc să facă un schimb de cărţi.

"Orice carte aşezată pe raft poate fi luată acasă, ele fiind oferite deja de-a lungul anului trecut de cititori fideli ai bibliotecii", a precizat biblioteca.

Biblioteca Judeţeană Mureş a precizat că data de 23 aprilie este o dublă sărbătoare: Ziua Internaţională a Cărţii şi a Dreptului de Autor (din 1995, la iniţiativa UNESCO) şi Ziua Bibliotecarului din România (din anul 1998).

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close