Antena 3 CNN Actualitate Inedit CTP, atac final la ÎPS Teodosie: "Seamănă a ISIS ce spune ăsta!"

CTP, atac final la ÎPS Teodosie: "Seamănă a ISIS ce spune ăsta!"

Comentatorul Cristian Tudor Popescu a folosit o exprimare deosebit de dură la adresa ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, după ultimele declaraţii ale acestuia din urmă la adresa femeilor.

CTP, atac final la ÎPS Teodosie: "Seamănă a ISIS ce spune ăsta!"
Sursa foto: hepta
de Georgiana Adam    |    07 Mai 2021   •   23:44

Nici măcar faptul că se afla într-un studio de televiziune n-a fost de natură să-l tempereze pe Cristian Tudor Popescu.

CTP: În spatele veșmintelor, un sac cu rahat

"În spatele acestor vesminte ni se expune un sac cu rahat”, a spus Cristian Tudor Popescu despre ÎPS Teodosie la Digi 24.

"Dacă nici la asta nu se sesizează Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării…Eu spun că este un sac cu rahat. Asta e o încununare, ce spune despre femei. Ce aş mai putea să spun despre această dihanie, care este îmbrăcat în odăjdii? Mai grav este că seamănă a ISIS ce spune insul acesta", a continuat el.

Declarația care l-a scandalizat pe CTP a fost făcută, joi, de Teodosie la o emisiune radiofonică. Din cele spuse de prelat, femeia este cea care a început păcatul şi această povară nu-i permite să slujească în calitate de preot.

Teodosie: Femeia a început păcatul şi de aceea naște în dureri. Nu e nicio discriminare

"Nicio femeie nu poate fi preot. Aceasta e condiția ei. Ea nu poate fi perpetuu într-o rugăciune, pentru că are condiția slăbiciunilor sale.

Cum să fie discriminare? Aceasta este femeia.

Ea a început păcatul și iată că se află cu această neputință, pentru că - ne spune Sfântul Ioan Gură de Aur - dacă nu ar fi fost păcatul, nu astfel s-ar fi înmulțit neamul omenesc, ci prin puterea cuvintelor dumnezeiești, care le-a zis înainte de păcat: 'Creșteți şi vă înmulțiți şi stăpâniți Pământul'”, a spus ÎPS Teodosie la Radio Dobrogea.

Potrivit lui Teodosie, primii oameni nu își cunoșteau intimitățile înainte de păcat iar din cauza păcatului primordial femeia "naște în dureri".

"Dacă nu păcătuia, n-ar fi născut în fii în dureri. Toate acestea lămuresc diferența dintre bărbat și femeie și, iată, ca să arate că nu este discriminare, Fiul lui Dumnezeu S-a întrupat ca bărbat. Și Sfântul Sfinților este bărbat", a argumentat arhiepiscopul Tomisului.

CTP despre Teodosie, în runda anterioară: "M-aş oferi să-l apăs eu pe cap"

CTP (64 de ani, inginer, jurnalist, autor de proză SF) şi ÎPS Teodosie (65 de ani, teolog, prelat al BOR) sunt, practic, colegi de generație dar viziunile lor despre subiectele de interes public şi exprimările lor pe aceste teme sunt diametral opuse.

În incidentul petrecut la Suceava la finele lui ianuarie, în care un bebeluș a murit după ce a fost cufundat de preot în cristelniță, Tedosie s-a împotrivit public ideii de a modifica ritualul de botez, chiar dacă astfel s-ar putea preveni asemenea drame.

"Nu schimbăm ritualul, nu ne intimidăm", a declarat, atunci, Teodosie.

În replică, CTP i-a dedicat următoarele rânduri pe o platformă publică.

"Ca să-și întărească spusele și să arate că nu s-a intimidat, îi propun ÎPS Mache Porcu, așa cum a organizat Învierea în reluare, să se mai boteze încă o dată, în Marea Neagră, că e la doi pași.

Să fie în pielea goală, cum a fost copilul înecat, și să fie băgat în apă temeinic, după ritual, de trei ori și până la fund (...) Nu fac parte din Biserică, ca să pot oficia un botez, altfel m-aș oferi să-l apăs eu pe cap…", a scris Cristian Tudor Popescu.

Ca să nu lase loc de dubii cu privire la cine se referă, CTP a menționat câteva rânduri mai sus că e vorba de "ÎPS Mache Porcu de la Constanța".

×
Subiecte în articol: Cristian Tudor Popescu ÎPS Teodosie
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close