Antena 3 CNN Actualitate Cristian Tudor Popescu, vorbe grele la adresa ÎPS Teodosie: "M-aș oferi să-l apăs eu pe cap, dar..."

Cristian Tudor Popescu, vorbe grele la adresa ÎPS Teodosie: "M-aș oferi să-l apăs eu pe cap, dar..."

Cristian Tudor Popescu a reacționat dur după ce ÎPS Teodosie a spus că nu este intimidat și că nu va schimba ritualul de botez, după decesul bebelușului din Suceava.

Cristian Tudor Popescu, vorbe grele la adresa ÎPS Teodosie: "M-aș oferi să-l apăs eu pe cap, dar..."
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    04 Feb 2021   •   18:15

„'Nu vom schimba ritualul botezului. Nu ne intimidăm', a cuvântat ÎPS Mache Porcu de la Constanța după ce bebelușul născut prematur și cu afecțiuni congenitale a fost scufundat în cristelniță întru botez de un popă din Suceava. La autopsie, în plămânii bebelușului s-a găsit lichid, iar popa e urmărit penal pentru ucidere din culpă”, a scris CTP pe site-ul republica.ro.

Gazetarul spune că s-ar oferi chiar el să-l mai boteze pe înaltul prelat încă o dată, doar că nu poate că nu face parte din rândul preoțimii.

„Ca să-și întărească spusele și să arate că nu s-a intimidat, îi propun ÎPS Mache Porcu, așa cum a organizat Învierea în reluare, să se mai boteze încă o dată, în Marea Neagră, că e la doi pași. Să fie în pielea goală, cum a fost copilul înecat, și să fie băgat în apă temeinic, după ritual, de trei ori și până la fund”. „Nu fac parte din Biserică, ca să pot oficia un botez, altfel m-aș oferi să-l apăs eu pe cap…”, a conchis Cristian Tudor Popescu.

Ce a spus ÎPS Teodosie după moartea bebelușului

Arhiepiscopul Tomisului a declarat marți că regulile nu trebuie schimbate, după cazul tragic al bebelușului mort după botez. Procedurile apar în Sfintele Canoane, spune Teodosie, drept urmare acestea nu pot fi modificate oricum.

Patriarhia a anuntat, luni, ca exista posibilitatea ca preotul sa nu il scufunde complet pe bebelus in cristelnita, ci doar sa ii toarne apa pe crestet. Intrebat de reporterul Antena 3 ce parere are despre initiativa de schimbare a ritualului pentru botez, ÎPS Teodosie s-a declarat impotriva.

"Nu. Nicicum nu se schimbă ritualul. Pentru că...o să dau și temeiuri din Sfintele Canoane. Canoanele acestea referitoare la credință sunt valabile și peste 1000 de ani. De aceea nu vom schimba. Nu ne intimidăm.

Așa a fost și cu lingurița. Păi cum să schimbi lingurița? Am explicat, lingurița e Maica Domnului. Înlocuiești pe Maica Domnului cu o femeie oarecare? Nici vorbă. Nu se schimbă nimic." a spus Arhiepiscopul Tomisului.

Preotul din Suceava este urmărit penal pentru ucidere din culpă în dosarul bebeluşului care a murit după botez

Un bebeluș de șase luni din Suceava a murit după slujba de botez, în timpul căreia preotul l-a cufundat de trei ori în cristelniță. Tatăl a declarat că băiețelul avea gurița deschisă și plângea când preotul l-a băgat în cristelniță, iar medicii au constatat ulterior că micuțul înghițise 110 ml de apă.

Procuratura din Suceava a confirmat, miercuri, că preotul care a oficiat botezul în urma căruia un copil a murit are în prezent calitatea de suspect, în dosarul deschis de anchetatori pentru ucidere din culpă.

Procurorul Anca Panciuc, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, a spus că cercetarea penală, deschisă iniţial in rem (cu privire la faptă) se efectuează acum faţă de o persoană.

"Se efectueazcă cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, prevăzută şi pedepsită de art. 192 alineatul 1, Cod Penal", a precizat Panciuc.

Ea a mai adăugat că autopsia copilului a fost efectuată miercuri dimineaţa iar concluziile au fost depuse la dosar.

×
Subiecte în articol: Cristian Tudor Popescu
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close