Antena 3 CNN Actualitate Inedit „Dacia cu şase roţi“, mașina-minune care ară, sapă și merge ca unsă pe drumurile accidentate

„Dacia cu şase roţi“, mașina-minune care ară, sapă și merge ca unsă pe drumurile accidentate

„Dacia cu şase roţi“, mașina-minune care ară, sapă și merge ca unsă pe drumurile accidentate
Sursa foto: Foto: ampoita.wordpress.com/adevarul.ro
05 Apr 2017   •   12:36

Dacia cu şase roţi. Este vorba despre o invenţie a unui mecanic auto din Alba. A cheltuit cam 3.500 de euro pentru a o realiza, dar efortul a meritat din plin. Proprietarul putea chiar să are câmpul cu maşina sa, dar şi să ajungă în locuri în care o altă maşină nu ar fi putut niciodată, scrie adevarul.ro.

Constructorul ei este Moise Davidaş un fost maistru mecanic, acum în vârstă de 75 de ani, din satul Ampoiţa, judeţul Alba. După pensionare, fiind obişnuit cu activitatea, pe lângă muncile câmpului şi ale gospodăriei, nu a renunţat la dragostea să pentru motoare. Şi atât de mare s-a dovedit pasiunea să pentru mecanică auto încât a inventat un nou tip de maşină.  

A modificat un autoturism pentru uzul populaţiei din zonă rurală. Acesta a adaptat autoturismul „Dacia” pe care îl avea pentru a putea fi folosit la arat, săpat, transport şi călătorie pe orice tip de teren. Ideea a prins contur în mintea maistrului Davidaş în anul 1995, când a elaborat şi proiectul viitorului autoturism „Dacia-cu-şase roţi”.

Pensionar fiind şi cu fonduri limitate i-a luat aproape 15 ani până când şi-a văzut proiectul materializat. A reuşit chiar să o şi înmatriculeze astfel încât să poată umbla cu maşina pe drumurile publice. Maistrul Davidaş s-a folosit de ”Dacia cu plug” mai mulţi ani. Acum nu prea o mai scoate din garaj şi o ţine doar pentru o admira el şi prietenii lui.
 

×
Subiecte în articol: Dacia
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close