Antena 3 CNN Actualitate Inedit Descoperire uluitoare pe Marte. NASA a publicat o fotografie cu un "chip uman" de pe Planeta Roșie

Descoperire uluitoare pe Marte. NASA a publicat o fotografie cu un "chip uman" de pe Planeta Roșie

O imagine uluitoare vine de pe planeta Marte. NASA a publicat o imagine cu "un chip uman".

Descoperire uluitoare pe Marte. NASA a publicat o fotografie cu un "chip uman" de pe Planeta Roșie
Sursa foto: NASA
de Georgiana Adam    |    14 Apr 2024   •   19:00

NASA a capturat o imagine uimitoare de pe Marte folosind roverul Mars Perseverance, dezvăluind un peisaj marțian fascinant. Cu toate acestea, un detaliu remarcabil din fotografie a captat atenția oamenilor de știință și a publicului: o rocă care pare să prezinte contururi de definesc un chip uman.

Fotografia, realizată în Neretva Vallis, este un alt exemplu de pareidolie - un fenomen psihologic în care creierul uman interpretează stimuli externi, precum imagini sau sunete, ca fiind semnificativi și îi interpretează ca obiecte familiare sau cunoscute.

În acest caz, roca aparentă cu aspect uman a stârnit interesul cercetătorilor și al publicului.

NASA a subliniat că astfel de descoperiri nu sunt neobișnuite, iar agenția a mai publicat în trecut imagini care au generat discuții și controverse în rândul pasionaților de astronomie de pe internet.

Acest nou exemplu de pareidolie reprezintă doar unul dintre numeroasele secrete fascinante pe care Marte le dezvăluie oamenilor de știință de la NASA, mars.nasa.gov.

×
Subiecte în articol: Marte descoperire NASA
Parteneri
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai
x close