Antena 3 CNN Actualitate Inedit Desfrâurile lui Gheorghe Gheorghiu Dej. Amantele controversate, patimile pentru jocuri de noroc şi maşini de lux

Desfrâurile lui Gheorghe Gheorghiu Dej. Amantele controversate, patimile pentru jocuri de noroc şi maşini de lux

Fostul lider comunist Gheorghe Gheorghiu Dej s-a bucurat din plin de beneficiile obţinute în schimbul ataşamentului pe care îl arătase sovieticilor.

Desfrâurile lui Gheorghe Gheorghiu Dej. Amantele controversate, patimile pentru jocuri de noroc şi maşini de lux
12 Feb 2020   •   16:22

Gheorghe Gheorghiu Dej (1901 - 1965) a fost, pe plan politic, cel mai puternic din România primelor două decenii de comunism.

Statutul de om de încredere al sovieticilor care controlau regimul comunist din România l-a transformat pe Dej într-unul dintre cele mai temute personaje ale vremii sale, potrivit Adevărul.

Nu a fost ocolit de bârfele şi anecdotele relatate de români pe seama lui, chiar dacă autorii lor riscau temniţa dacă erau denunţaţi. Iată câteva dintre acestea: Îşi împărţea amanta cu un alt bărbat. Din 1926 până în 1946, Dej a fost căsătorit cu Maria Alexe, o menajeră din Galaţi, cu care a avut două fiice.

Cei doi au divorţat, iar Dej nu s-a mai recăsătorit, în schimb se spunea că ar fi avut mai multe amante, printre ele numărându-se agente ale serviciilor secrete sovietice. Marea pasiune a liderului comunist a fost Elvira Godeanu (1904 - 1991), o actriţă despre care se bârfea că era atrasă de bijuterii de lux pe care Dej i le achiziţona de la cele mai scumpe consignaţii din Capitală.

Temperamentalul Gheorghe Gheorghiu Dej era un parior înrăit, deşi caziourile au fost interzise în primii ani de comunism. Împreună cu Gheorghe Apostol (diplomat şi parlamentar comunist apropiat acestuia) şi cu alţi prieteni, Dej devenise un client fidel al cazionului fostului Club Roial Automobil Român, de pe Strada Ştirbei Vodă, oficial închis, dar disponibil pentru distracţia ştabilor comunişti. Jocurile de cărţi, ruletă şi diverse alte jocuri de noroc erau practicate cu ardoare aici. Adesea, însă, închiria peste noapte restaurantul Pescăruş din Bucureşti pentru a da petreceri pentru amantele sale.

 

×
Subiecte în articol: Gheorghe Gheorghiu Dej
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close