Antena 3 CNN Actualitate Inedit Fedha, prezentatoarea TV creată de Inteligența Artificială, șochează de la prima apariție: "Ce știri doriți să vă prezint?"

Fedha, prezentatoarea TV creată de Inteligența Artificială, șochează de la prima apariție: "Ce știri doriți să vă prezint?"

Antena 3 CNN semnalează un experiment făcut de o companie de știri cu ajutorul Inteligenței Artificiale.

de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Apr 2023   •   13:26

Este vorba despre Kuwait News, care a folosit Inteligența Artificială (IA) pentru a o crea pe Fedha, o prezentatoare virtuală de știri și al cărei rol inițial ar fi acela de a prezenta jurnale online.

Fedha și-a făcut apariția pe contul Twitter al Kuwait News sub forma unei femei cu părul deschis la culoare, purtând o jachetă neagră și un tricou alb.

"Sunt Fedha, prima prezentatoare din Kuweit care lucrează cu Inteligența Artificială. Ce fel de știri preferați? Să vă ascultăm opiniile", este mesajul de întâmpinare al prezentatoarei virtuale.

Abdullah Boftain, redactor-șef adjunct al site-ului de știri, a declarat că prezentatoarea virtuală testează potențialul IA de a oferi "conținut nou și inovator".

Citește și: Cum ar fi arătat Iisus sau Cleopatra dacă și-ar fi făcut selfie-uri | Figuri celebre, ilustrate de Inteligența Artificială

"Fedha este un vechi nume popular kuweitian, care se referă la argint, ca metal. Ne imaginăm roboții ca fiind argintii, metalici, așa că am combinat cele două aspecte", a declarat el.

Părul blond și ochii de culoare deschisă ai prezentatoarei reflectă populația diversă a țării bogate în petrol, a mai spus reprezentantul Kuwait News, citat de Al Jazeera.

Ascensiunea rapidă a Inteligenței Artificiale - mai ales sub forma ChatGPT - a stârnit temeri privind creșterea potențialului de răspândire a dezinformării și soarta locurilor de muncă pentru miliarde de oameni.

Mai mulți jucători de prin rang în domeniul IA - inclusiv Elon Musk, care s-a numărat printre fondatorii companiei OpenAI, creatorul ChatGPT - au cerut o pauză de șase luni în dezvoltarea sistemelor avansate de Inteligenţă Artificială, tocmai din cauza riscurilor la adresa civilizației umane.

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close