Antena 3 CNN Actualitate Inedit Fenomen terifiant pe cerul Islandei. A devenit roșu după erupția unui vulcan: "Foarte mult fum și aer toxic"

Fenomen terifiant pe cerul Islandei. A devenit roșu după erupția unui vulcan: "Foarte mult fum și aer toxic"

Mai multe imagini înfricoșătoare au fost surprinse cu cerul roșu al Islandei după ce un vulcan a erupt luni seară.

Fenomen terifiant pe cerul Islandei. A devenit roșu după erupția unui vulcan: "Foarte mult fum și aer toxic"
Sursa foto: Facebook | Iceland Geology | Seismic & Volcanic Activity in Iceland
de Ioana Mircea    |    19 Dec 2023   •   20:31

Un vulcan a erupt luni seară, în sud-vestul Islandei, iar aproximativ 4.000 de persoane au fost evacuate anterior din orașul Grindavik, iar stațiunea balneară geotermală Blue Lagoon din apropiere a fost închisă.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Erupția a început la ora locală 22.17, a precizat Biroul meteorologic islandez. Regiunea din jurul capitalei Reykjavik se confruntă cu o creștere a activității seismice de la sfârșitul lunii octombrie.

Citește și: Fenomen uluitor pe cerul Bihorului. Lumina mistică, albătruie, i-a copleșit pe români: "Incredibil mi s-a părut"

The Guardian scrie că aeroportul internațional din Reykjavik, care se află în apropiere, a rămas deschis, deși cu numeroase întârzieri.

Ministrul islandez de externe, Bjarne Benediktsson, a declarat pe X că nu există "nicio întrerupere a zborurilor spre și dinspre Islanda, iar coridoarele internaționale de zbor rămân deschise”, potrivit Mediafax.

În urma acestui eveniment un fenomen teribil s-a produs pe cerul țării. Mai exact acesta a devenit roșu. Imaginile au ajuns virale pe Facebook.

Oamenii au reacționat la postare spunând că se roagă pentru Islanda și cetățenii ei. "Sper că oamenii sunt în siguranță.Foarte mult fum și aer toxic", "Frumos, dar înfricoșător", "Sper că toată lumea este în siguranță, inclusiv animalele", "Ne rugăm pentru Islanda", sunt câteva comentarii la postarea de pe Facebook.

 

×
Subiecte în articol: cer rosu Islanda eruptie vulcan
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close