Antena 3 CNN Actualitate Inedit Fenomen uluitor pe cerul Bihorului. Lumina mistică, albătruie, i-a copleșit pe români: "Incredibil mi s-a părut"

Fenomen uluitor pe cerul Bihorului. Lumina mistică, albătruie, i-a copleșit pe români: "Incredibil mi s-a părut"

Un fenomen uluitor a fost surprins într-una din aceste seri, pe cerul stațiunii Vârtop din județul Bihor. Imaginile îți taie respirația.

Fenomen uluitor pe cerul Bihorului. Lumina mistică, albătruie, i-a copleșit pe români: "Incredibil mi s-a părut"
Sursa foto: Dumitras TVD/Marius Baicu
de Ioana Mircea    |    03 Dec 2023   •   21:00

Mulți români visează să meargă în țările nordice pentru a vedea măcar o dată în viață Aurora Boreală. Cu toate acestea, unii au norocul să o vadă, în realitatea, chiar pe cerul României.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Norocos a fost și un turist aflat în stațiunea Vârtop din județul Bihor care a surprins pe cer, într-una din aceste seri, Aurora Boreală. Mai mult de atât, lumina albăstruie a fost însoțită de un peisaj cu nămeți ca în poveștile din Laponia.

"Bună seara! Vă trimit 2 poze şi un filmuleţ cu Aurora boreala la Vârtop în această seară la ora 18.24. Incredibil mi s-a părut. A ţinut foarte puţin, sub 5 minute”, a transmis Marius Baicu, cel care a imortalizat acest fenomen natural de-o frumusețe aproape incredibilă, potrivit adevarul.ro.

Citește și: Aurora Boreală, pe cerul României | Explicațiile astronomilor pentru fenomenul spectaculos: "De asta s-a văzut de la noi"

Aurora boreală se formează în urma coliziunii moleculelor gazoase de pe Pământ cu particule încărcate magnetic provenite din vânturile solare şi are culoare albastră doar atunci când particulele intră în contact cu moleculele de azot. Aceasta a mai putut fi văzută din țara noastră la începutul lunii trecute.

×
Subiecte în articol: Bihor aurora boreala
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close