Antena 3 CNN Actualitate Inedit O fetiță româncă a fost botezată într-un penitenciar din Torino. Unul dintre preoți a ales să îi fie naș

O fetiță româncă a fost botezată într-un penitenciar din Torino. Unul dintre preoți a ales să îi fie naș

O fetiță, de origine română, a fost botezată într-un penitenciar din Torino, acolo unde este închisă mama sa. Unul dintre preoți a ales să fie nașul micuței.

O fetiță româncă a fost botezată într-un penitenciar din Torino. Unul dintre preoți a ales să îi fie naș
Sursa foto: basilica.ro
de Ioana Mircea    |    26 Apr 2023   •   17:40

O deținută româncă din Penitenciarul „Lorusso e Cutugno” din Torino, Italia, a ales să își boteze fetița în închisoare. Slujba a fost oficiată de trei preoţi români, iar unul dintre aceştia a devenit chiar naşul fetiței.

Este pentru prima dată când taina sfântului botez a fost oficiată în Penitenciarul din Torino. Totul a fost posibil cu acordul și bunăvoința direcției penitenciarului.

Clericii slujitori au fost preotul Gabriel Burcescu de la Parohia „Sfânta Cruce” din Torino, preotul Andrei Grosu de la Parohia „Sf. Mucenici Evlampie și Evlampia” din Colegno, precum și preotul Paul Porcescu de la Parohia „Sfântul Ierarh Ioan de la Râsca și Secu” din Settimo Torinese, care a fost și nașul micuței.

Citește și: Un român din Italia s-a dat drept preot şi, în timp ce sfinţea case şi îi minţea pe oameni, a găsit un apartament în care s-a mutat gratis

„Este important să încurajăm și să sprijinim eforturile de reabilitare și reintegrare socială a celor închiși și să ne implicăm în moduri constructive în societate pentru a combate marginalizarea și izolarea socială. În acest fel, putem construi o societate mai plină de compasiune și mai justă în care fiecare individ este tratat cu demnitate și respect, indiferent de trecutul lor sau de greșelile făcute în viață”, a afirmat preotul Paul Porcescu, naşul fetiţei, potrivit basilica.ro.

×
Subiecte în articol: Italia Torino
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close