Antena 3 CNN Actualitate Inedit Un informatician și-a implantat cinci microcipuri. Poate deschide uşi sau face plăţi cu o simplă atingere

Un informatician și-a implantat cinci microcipuri. Poate deschide uşi sau face plăţi cu o simplă atingere

La doar 35 de ani, Mattia Coffetti este un susţinător al transumanismului, o mişcare culturală inaugurată în anii 1950 de geneticianul britanic Julian Huxley. Altfel spus, bărbatul susţine utilizarea descoperirilor ştiinţifice şi tehnologice pentru a creşte capacităţile fizice şi cognitive ale corpului uman.

Un informatician și-a implantat cinci microcipuri. Poate deschide uşi sau face plăţi cu o simplă atingere
Sursa foto: pexels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Iul 2023   •   09:35

Coffetti şi-a instalat primul dispozitiv subcutanat în 2019. Este vorba despre un cip Nfc, utilizat pentru a deschide uşi.  Al doilea cip implantat este un dispozitiv care poate fi folosit pentru autentificarea detaliilor bancare.

Celelalte două au mai mult o valoare estetică decât una practică: Al treilea microcip este un magnet care atrage metalele. Permite capturarea şuruburilor pentru a nu le pierde în timp ce se lucrează. Al patrulea dispozitiv este un LED pe care dacă îl apropii de o sursă electrică, se aprinde.

Citeşte şi: O nouă metodă de furt din locuințe. Semnul pe care hoții îl lasă pe clanță înainte de a da spargerea

Iar pe ultimul, cel mai recent microcip implantat, bărbatul îl foloseşte pentru a face plăţi. Pentru a funcţiona, acestea se activează printr-o aplicaţie pentru smartphone.

Preţul acestor dispozitive variază raportat la funcţia lor.

"În general costă de la 80 la 100 de euro, însă cel pentru schimbul de date şi deschiderea uşilor a fost în jur de 150 de euro. Pe ultimul pe care l-am implantat - pentru a face plăţi ca şi cum ar fi un card de credit - l-am plătit 200 de euro", arată Rador.

×
Subiecte în articol: microcip tânăr informatician
Parteneri
A murit Alexandru Alexandrov, fondatorul gigantului Altex România
x close